Следва

20 юни, сряда - Лека, момчешка, елегантна

2 седмици преди плажа: Диета №2 - Слаби с измама

Повечето хора мислят, че измамата е нещо лошо, но в тази диета чрез измамата, която правим, губим част от теглото си...

Health преди 11 години

Повечето хора мислят, че измамата е нещо лошо, но в тази диета чрез измамата, която правим, губим част от теглото си. Така че кой каза, че не е редно да лъжем?

Диетата на "измамника" (Cheater's Diet) е създадена от д-р Пол Ривас, специалист, който е помогнал на над 15000 души да отслабнат. Той твърди, че неговата програма е насочена към основните фактори, които са важни за това успешно да намалите теглото си: обмяната на веществата е на макс и се избягва диетичната скука.

Тук истината е една, диетата се спазва от понеделник до петък, а в събота и неделя можем да хапваме каквото поискаме. Разбира се, всичко трябва да е в нормални количества, за да не съсипем набързо ефекта от предходните пет дни, но всъщност, според д-р Ривас, това е тайната към успешната загуба на тегло.

Повечето от нас работят от 9:00 до 5:00, от понеделник до петък, и почти всички, за които се сещаме, приемат диетата като работа или като нещо, за което трябва непрекъснато да мислят. И когато дойде уикендът, всички ние просто искаме да си починем, да си позволим всичко и да не мислим за нищо, така че тази диета е перфектното попадение. Щом можем да си хапваме всичко през тези 36 часа (от събота, 9.00 сутринта до неделя - 9.00 вечерта) сме навити да гладуваме през останалото време. Това е един разумен план, който ще ни позволи да отслабнем, без да се чувстваме лишени. А диетата е следната:

Примерно меню

Закуска
Бъркани яйца
Половин грейпфрут
Кафе без захар и обезмаслено мляко

Обяд

Риба тон с без мазнини 
Порция всякакви зеленчуци
Царевична питка
1 чаша аспержи
Диетичен студен чай или вода с лимон

Следобедна закуска

Една шепа печени фъстъци

Вечеря
Пилешки гърди на скара
Задушени броколи и червени чушки
Кафяв ориз

Втора междинна закуска

Чаша горещо какао, може и подсладено, но не със захар


Двата дни "прегрешения" са въпрос на избор...


Тази статия е написана с цел да информира читателите относно начините на разтоварване на организма. Преди да започнеш е препоръчително да се консултираш с лекар-специалист по лечебно хранене.


Още летни диети:

2 седмици преди плажа: Диета №1 - Тридневен режим "минус 4-5 килограма"
Диетата на ViewSofia: Диетичен режим „С лекота“
Диетата на ViewSofia: Бързи, смели, сръчни
Диетата на ViewSofia: Само на течности! Как е възможно това?
 

More from View Sofia

Доктор Нигма Талиб: не яжте ТОВА и лицето ви ще блести от красота

Health преди 2 години

Освен красива жена, доктор Нигма Талиб, известна със сериозните си книги и достижения в областта на науката за храненето, e човек с харизма, който умее да увлича и да прави така, че да се вслушваме в думите й. Базирана в Лондон, д-р Талиб  е категорична, че кожата на всеки човек е огледало на неговите хранителни навици: всичко, което ядем, и още повече - това, с което злоупотребяваме, оставя следи върху лицето ни 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.