Следва

Разкош в сладоледена купа

Море в чинията - скариди на тиган. С малко лимон и копър

Готвят се бързо, по-скоро се приготвят, елегантни са, защото в тях има само чист протеин, и носят аромат на море в...

Food преди 11 години

Готвят се бързо, по-скоро се приготвят, елегантни са, защото в тях има само чист протеин, и носят аромат на море в кухнята, после и в чинията. Скаридите, които всички свързваме с горещото лято, се продават охладени и изчистени в големите вериги супер маркети, така че доставката им до масата за вечеря е по-бърза, отколкото си предполагал.

Правят ги на тиган, почистени от люспите, защото така нямат нужда от нищо друго, стават за 10 до 15 минути на умерена температура и с малко зелени подправки и лимон се превръщат в истинско гурме.

За да ги направиш: 

В тиган с малко олио от гроздови семки, но може и зехтин в light вариант, и сол пускаш скаридите за няколко минути да се поопекат, добавяш нарязани на ситно няколко скилидки чесън и пресен копър, нарязан отново на ситно, разбъркваш, изстискваш сока от един лимон в тигана и когато скаридите станат приятно оранжеви, са абсолютно готови. Пожелание преди да ги извадиш от тигана, може да ги поръсиш с много малко канела, ароматът е неустоим, а вкусовете са в приятен, много екзотичен контраст.

А кога, ако не сега, в разгара на лятото, да се отдадем на екзотика!

Приятен гурме четвъртък!

А, да не забравим за виното - бяло, изстудено, някакъв сладък и ароматен сорт или пък пенливото италианско Просеко.

More Food