Следва

Подаръци на месец Септември

Сладък хляб с тиквички и чили, или нещо уникално

Този хляб прилича повече на кекс, сочен и изумително вкусен е, и притежава чара на смесения сладко-лютиво-соленичък...

Food преди 11 години

Този хляб прилича повече на кекс, сочен и изумително вкусен е, и притежава чара на смесения сладко-лютиво-соленичък вкус, по който винаги сме си припадали.

Приготвя се за около 25 минути, а се пече 35.

Какво ни трябва:
6 чили чушчици, опечени и обелени;
3 яйца
1 чаша олио от гроздови семки
1 ванилия
2 чаши захар, предпочитано кафява
1 ч.л морска сол
1/2 ч.л. канела
2 чаши нарязани тиквички
3 чаши брашно
1 ч.л. сода за хляб

След като имаме чилито на разположение /опечено и обелено/, много внимателно разрязваме чушките по дължина така, че да съумеем да изчистим семките, след което ги нарязваме. Оставяме настрана. 



И даваме по стъпките:

1. Загряваме фурната на максимална степен, като междувременно си приготвяме съда за печене, като го омазняваме със зехтин и поръсваме с брашно за да не залепне тестото.

2. В куп слагаме яйцата, олиото, ванилията, захарта, солта и канелата. Разбъркваме с вилица докато стане максимално гладко. 

3. Добавяме нарязаните тиквички и чилито и разбъркваме.

4. Прибавяме брашното и содата и бъркаме докато се смеси добре. 

5. Наливаме във формата и печем в загрятата предварително фурна докато повърхността покафенее и започне да се пука, т.е. 30 до 40 минути. 

6. Оставяме хляба да изстине настрана за около 5 минути както си е в тавичката. После изваждаме внимателно така, че да не се счупи, след което го оставяме да доизстине за нови 20 минути. 

Хляб /или кекс, ако предпочитате/ като този е перфектната закуска, перфектния обяд или просто перфектното нещо между храненията. 

Препоръчваме.

 

More Food