Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 15 - 21 октомври

8 проверени начина да се чувстваш по-добре в критичните дни

Дискомфортът по време на менструалния цикъл е обичаен за повечето жени. Това състояние може да бъде...

Health преди 11 години

Дискомфортът по време на менструалния цикъл е обичаен за повечето жени. Това състояние може да бъде облекчено с достъпни средства. Надяваме се съветите по-долу да ти помогнат да облекчиш неприятните симптоми.

1. Вземи си релаксираща вана. Топлата вана ще ти помогне да отпуснеш мускулите и да предотвратиш спазмите, които се срещат често при жените в критичните дни. Само че банята не трябва да продължава прекалено дълго, няколко минути са достатъчни. За да засилиш приятните усещания, добави любим аромат или просто любимия си душ гел.

2. Вземи обезболяваща таблетка. Болката в случая е безсмислена и може да се облекчи. Изборът е индивидуален и е добре да се направи с помощта на лекар.

3. Затопли се. Това е още един начин да се почувстваш по-добре по време на менструация. Легни да си починеш под затоплено одеяло или сложи до себе си бутилка с топла вода. Пиенето на горещ чай (за предпочитане лайка) също затопля. Всичко това ще ти помогне да облекчиш мускулните спазми.

4. Лека храна. Когато се чувстваш зле, ти се иска да се поглезиш с нещо забранено (сладко или пържено). Но не бързай да го правиш. Значително ще подобриш състоянието си с лека храна: пресни плодове, зеленчуци, пълнозърнест хляб. Избягвай кофеин, захар и сол.

5. Обличай се удобно. Удобните и топли дрехи ще ти помогнат да се почувстваш по-добре. Остави тесните и неудобни неща, обуй си топли чорапи.

6. Забавлявай се. Без да страдаш от чувство за вина, направи нещо не съвсем полезно, но такова, което те забавлява: порови се в любимите си блогове и списания в интернет, гледай забавни филми, играй на компютърни игри... Разсей се.

7. Движи се. Седенето вкъщи не е най-доброто решение. Води активен начин на живот дори по време на критичните дни: отиди до магазина, подреди, изглади. Прави това, което правиш обичайно, активната работа облекчава болезнените усещания.

8. Пий повече вода. Добре снабдените с вода органи работят по-добре, изобилието от вода премахва токсините. Усещането за подпухналост и отоците са следствие от липсата на вода, понеже организмът се запасява с влага, когато не му доставяш нужното количество.
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.