Следва

15 октомври, понеделник - Гуинет Полтроу

Отпиваме жадно или точно колко полезна е една чаша сок от нар

Този сладко-кисел сочен еликсир няма сезон, консумира се по всяко време на годината и точно сега, в тази странна зима...

Health преди 10 месеца

Този сладко-кисел сочен еликсир няма сезон, консумира се по всяко време на годината и точно сега, в тази странна зима ни е най-необходим, поради безкрайно полезните си свойства, сред които…

via GIPHY


- Да засилва сексуалното желание, защото е един от най-силните афродизиаци в природата. Мъжете и жените, които всеки ден изпиват по една чаша сок от нар, увеличават нивата на тестостерон в организма си, което наподобява ефекта от виаграта.

- Спира развитието на атеросклерозата, защото 30 мл. сок от нар съдържат 3 пъти повече антиоксиданти от 30 мл зелен чай или червено вино. Те пък предпазват от болести на сърцето и подобряват кръвообращението.

- Намалява риска от злокачествени заболявания като рак на кожата, на гърдата при жените и на простатата при мъжете, поради горния полезен факт.

- Изгаря мазнините около талията и корема. Ако всеки ден изпиваме по една чаша сок от нар, след месец, без дори да сме променяли хранителното си меню, неприятните „паласки“ ще се стопят като захарен памук.

- Повишава хемоглобина и помага при лечението на анемия.

- Сваля кръвното, заради силно диуретичното си действие, което го прави изключително полезен при хора, страдащи от хипертония. А високото съдържание на калий в този чудодеен сок способства за поддържане на работата на сърцето.

- Тонизира и ободрява духа и тялото, защото в една чаша сок от нар се съдържа около 40% от необходимата за организма дневна доза витамин С. В Индия „еликсирът“се използва за подобряване на работоспособността. За този ефект се пият до две чаши дневно сок от нар половин час преди ядене.

- Намалява холесторола заради състава си - калций, магнезий, фосфор, желязо, натрий, калий, като по количеството на калий многократно превъзхожда други плодови сокове.

- Помага при различни възпалителни заболявания на храносмилателната система, благодарение на наличието на фолацин, пектини и танини.

- Повишава устойчивостта на организма към радиация.

- Сокът от нар стимулира растежа на косата и ноктите.

- Почиства прекрасно лицето и тялото. Сокът от нар помага при акне и се използва като избелващо средство при пигментни петна и лунички.

- Една чаша сок от нар утолява жаждата заради съдържанието на лимонена киселина, която му придава приятно кисел и великолепно освежаващ вкус.

Внимание:  Сокът от нар е противопоказен за хора с повишена киселинност на стомаха, язвени заболявания на храносмилателните органи и панкреатит. За да е здравословен сокът от нар обаче, дори и за абсолютно здрави хора, без проблеми със стомаха, е препоръчително чудната сладко-кисела течност да се консумира разредена с вода или с друг некисел сок, например от моркови, ябълка, целина. 

More from View Sofia

Скритите ползи на вълшебното масло от чаено дърво

Beauty News преди 3 години

Докато удоволствието от поредния луксозен серум, хидратант или друг продукт грижа за кожата е безспорно несравнимо, си струва да си дадем сметка, че не е задължително бюти оръжията да са супер скъпи, излъскани и classy, за да гарантират видимите резултати, които всички търсим.

Ден на народните будители: разказваме за сестрите Стела и Ралица Каменови и как карат да заживеят наново потъналите села на България

All About Life преди 2 години

Българското село Живовци технически вече не съществува. Когато комунистическото правителство решава да построи язовир през 1966 г., селяните унищожават собствените си домове, за да направят място на новия водоем. Язовир "Огоста" залива празната равнина, където някога се издига селището.  

More Health