Следва

Да или Не - Коси като на Мария-Антоанета

Диетата на Мерилин Монро - Мляко за закуска, сладолед за вечеря

Дори 50 години след трагичната си смърт, невероятната Мерилин Монро остава една от най-обсъжданите и...

Celebrity beauty преди 11 години

Дори 50 години след трагичната си смърт, невероятната Мерилин Монро остава една от най-обсъжданите и харесвани жени на всички времена, абсолютен символ на класическата холивудска красота – бляскава, недостъпна, но топла и забавна.

Как го е правила тя обаче, как е поддържала интереса на мъжете и жените, формата на тялото си, какви вредни навици е имала Мерилин Монро и на какъв мъчителен режим е трябвало да се подлага, за да изглежда безумно секси по бански, научаваме от едно нейно интервю, давано за вече несъществуващото, но култово списание Pageant през 50-те години.

“Честно казано, никога не съм мислила фигурата си за изключителна. Напоследък обаче започнах да се тревожа дали не ям твърде много. Никога не съм се тормозила с упражнения, но сега прекарвам поне 10 минути във вдигане на гирички. Измислих си и собствени движения, действащи на мускулите, които аз усещам, че се влияят и стягат местата, които искам да изглеждат перфектни.”, казва Мерилин пред журналиста.

А ето и самата диета:

Закуска
„Казвали са ми, че хранителните ми навици са ужасни, но аз не съм съгласна. Преди да се изкъпя сутрин, винаги изпивам топла чаша мляко, в която слагам две яйца, разбивам ги с вилица и ги пия, докато се гримирам и обличам. Този коктейл е пълен с витамини и се съмнявам, че някой лекар би могъл да измисли по-добра и питателна закуска за бързащо и заето момиче като мен”.

Обяд
В натовареното си ежедневие Монро няма време за обяд и почти винаги гладува чак до вечеря, но никога не пропуска да пие мултивитаминни таблетки по време на деня.

Вечерята
Черен дроб на скара или пържола от агнешко месо с пет моркова. 
След вечеря Мерилин се отбивала в местен сладоледен салон за чаша горещо какао и сладолед, заявявайки, че може да си го позволи, тъй като диетата й се състои изцяло от протеини. 



Не е учудващо защо повечето експерти отричат този хранителен режим на Мерилин, обявявайки го повече вреден, отколкото полезен, поради отсъствието на основните хранителни групи (5 моркова са крайно недостатъчни), а също така и заради високото съдържание на мазнини в храната, която е консумирана. Освен това дори не звучи примамливо да изпиеш чаша прясно мляко със сурови яйца на гладен стомах рано сутрин, в същото време да се лишиш от обяда си за сметка на вечерята.

Според специалистите, диетата на Мерилин е противопоказна най-вече за подрастващите, считана за опасна, особено в тийнейджърска възраст, защото консумирането на сурови яйца винаги крие риск от салмонелно отравяне. Прекомерният прием на месо и яйца пък крие риск от подагра или бъбречно увреждане, а високото съдържание на протеини в млякото и яйцата може да увеличи нивата на холестерола, а това от своя страна да доведе до сърдечни проблеми или проблеми с кръвообръщението.

Въпреки всичко е страшно любопитно да надникнем в красивите тайните и малките вредни навици на една легенда на американското класическо кино, благодарение на този чуден архив, доказващ, че дори Великолепните понякога грешат. Мислейки си, че са прави.
 

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 3 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя