Следва

Дизайн за вдъхновение - Maison Alice и изкуството да правиш плакати

Антиоксидантно чаено парти - Какво да пием, за да прочистим организма от токсини и шлаки

Точно затова се разровихме и потърсихме най-доброте продукти, които са създаденисякаш точно с тази задача...

Health преди 11 години

Отговорът е един – за почистване на организма, използвай рецепти от народната медицина. Те съдържат само естествени съставки, а това гарантира тяхната безопасност. Времето за приготвяне на повечето от тях не превишава половин час, да не говорим, че те са вкусни и полезни.

Точно затова се разровихме и потърсихме най-доброте продукти, които са създадени точно за тази цел и си направихме едно здравословно и ароматно чаено парти.

Чай от риган и маточина (за прочистване на червата)

Изсушени стръкове риган (10 грама) се смесват с листа от маточина (15 грама). След това към сместа се прибавя 5 грама кора от лимон или портокал и всичко внимателно се смесва. Сместа се залива с вряла вода, ври около пет минути на слаб огън и се прецежда. Чаят се пие топъл.

Чай от живовляк и естрагон (за прочистване на храносмилателния тракт)

За да приготвиш този прочистващ чай ще се нуждаеш от 15-20 грама листа от живовляк и 10 грама листа и стръкове естрагон. За вкус, може да добавиш щипка черен чай. Приготвената смес се залива с вряща вода и ври на слаб огън 5-7 минути. След като отстраниш чая от котлона, покрий го с кърпа и го остави за 15-20 минути да се запари.

Чай от офика (за прочистване на бъбреците)

Залей една супена лъжица плодовете от офика с чаша кипяща вода и остави да се запари около 5 минути. Изпивай по половин чаша чай три пъти на ден.

Чай от касис (за прочистване на бъбреците)

Трябва да смесиш в равни количества изсушени плодове от шипка и касис. Залей една супена лъжица от сместа с две чаши вряща вода. Остави да се запари в продължение на един час. Употребява се по половин чаша четири пъти на ден.

Чай от шест компонента

Състав: 10 грама мента, 10 грама копър, 20 грама листа от коприва, 20 грама радика (глухарче) и по 20 грама пресни листа магданоз и листа сена. 
Приготвяне: залей с вряла вода 1 супена лъжица от сместа, остави да престои 5 минути под кърпа и прецеди. Този чай се пие с резен лимон или лъжичка мед.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.