Следва

Коледа по света - Панджиало от Италия

Играта на ViewSofia и Zepter - Финалистите - Ароматна зеленчукова крем супа от Кристина Христова

Супата се сервира докато е топла. Във всяка купичка се слага по 1 кафена лъжичка краве масло, малко от...

Food преди 11 години

 На 10 декември ViewSofia стартира една фантастична инициатива, съвместно с Zepter България, която с малко късмет и добър кулинарен усет донесе на някои от участниците в нея истинска предколедна изненада - един от най-емблематичните, полезни и феноменални с качествата си кухненски шедьоври на Zepter.

От вас се искаше само да изпратите на познатия мейл за игри и закачки [email protected] своята рецепта за крем супа или ястие, което можем да приготвим с Mixsy - този чуден уред за крем супи, който нарязва, намачква, пасира и прави разкошни пюрета, придружена със снимка, с изричното условие да е или авторска или с посочен източник към нея.

Сред десетките мейли с любопитни мaйсторски супи, избрахме пет, които ше публикуваме от днес до петък - 21 декември.

Един от вас, идейните и сръчни участници в този ароматен кулинарен кoнкурс, ще спечели и 1 оригинален и напълно оборудван Mixsy от Zepter International, България, според това колко се е харесала на екипа на ViewSofia, като вземем под внимание и коментарите под нея.

Ето поредният участник с една чудесно визуализирана авторска рецепта за Ароматна зеленчукова крем супа - Кристина Христова:

Необходими продукти:
○ 1 Голяма глава лук
○ 1 Голям морков.
○ 2 Големи картофа
○ 300 гр. Пресни печурки
○ 2 Тиквички
○ 150 гр. Нискомаслена заквасена сметана
○ 1 ч.л. сол
○ Краве масло
○Връзка пресен копър
○Резенчета лимон

Начин на приготвяне:





Сложете на котлона голяма тенджера с литър и половина вода и 1. ч.л. сол.

Измийте добре всички зеленчуци и нарежете лука, моркова, картофите, 250 гр. от печурките и тиквичките на дребно. Колкото по дребно нарежете зеленчуците, толкова по- малко време ще е необходимо за тяхното сваряване и следователно ще запазят по-голяма част от витамините си. Може дори за ги накълцате на дребно с MIxSy с приставката за кълцане. Изчакайте водата да заври и сложете зеленчуците вътре – ако сте ги накълцали на дребно то ги варете само 10 - 12 минути, ако не тогава поне 20 – 25 . Ако се образува пяна от белтъчините в гъбите по време на варенето, то я отстранете с лъжица. В процесът на варене миризмата на лука е малко странна, но не се притеснявайте, защото точно той ще придаде на супата една приятна сладка нотка накрая .



Свалете от котлона и пасирайте, докато е още топла с MIxSy, добавете заквасената сметана и пасирайте отново, докато стане напълно хомогенна.

Нарежете останалите 50 гр. Пресни печурки на много тънки шайби.





Супата се сервира докато е топла. Във всяка купичка се слага по 1 кафена лъжичка краве масло, малко от нарязаните на тънко пресни печурки, щипка пресен копър и резенче лимон за украса. Ако желаете може да добавите и крутони, но аз лично я предпочитам в този вариант. Задължително се хапва с приятна компания в студена зимна вечер!

Виж още: 
Играта на ViewSofia и Zepter - Финалистите - Топла царевична супа за студени дни 
Играта на ViewSofia и Zepter - Финалистите - Две страхотни крем супи от Светлана Георгиева
Играта на ViewSofia и Zepter - Финалистите - Крем супа с броколи и авокадо от Йоана Петкова
 

More Food