Следва

Поредната! Плеймейтка се натиска на Багата

През седмицата ще видим или най-интересното в афиша на града

Това е нова седмична рубрика на ViewSofia, в която ще избираме най-доброто от културния, социален и моден...

Events преди 11 години

Това е нова седмична рубрика на ViewSofia, в която ще избираме най-доброто от културния, социален и моден афиш на София и извън нея, което си струва да видим, прочетем, посетим, насладим.

По изключение публикуваме първия материал във вторник, но ни очаквайте всеки понеделник в 11 часа, с пълен списък на най-страхотните събития за предстоящата седмица.

Ето какво ще гледаме да не изпуснем през тази:

Филмът - „Невъзможното”
Кога -  от 8 до 10 януари
Къде - Cinema City, Арена The Mall, Арена Запад, Арена Младост
Колко - 8 лв.






Невъзможното (The Impossible, 2012) с Юън Макгрегър и Наоми Уотс в главните роли е филм на испанския режисьор Хуан Антонио Бейнона и разказва за разрушителното земетресение, което разлюля водите на Индийския океан на 24 декември 2004-та година и последвалото го цунами, нанесло небивали щети в райна.

Ужасът от природната катастрофа, кошмарът от невъзможното спасение, стотиците мъртви и ранени, цялата тази апокалиптична гледка, възпроизведена майсторски, е част от живота на едно обикновено английско семейство. Почивката на Хенри и Мария (в ролите Юън Макгрегър и Наоми Уотс) и трите им деца в Индонезия се оказва фатална за стотици хора, и на всеки от тях, разделени един от друг по волята на стихията, им се налага да преживеят една от най-съкрушителните човешки трагедии - мисълта от загубата на най-близките хора.

Филм за силата на любовта и волята за живот, който си заслужава! 

Книгата - „Всичко е включено в цената” от Антон Терзиев
Кога - тази седмица от издателство Жанет 45
Къде - във всички книжарници в страната




Разказите на Антон Терзиев са част от цялата поредица нови заглавия, които тази седмица издателство Жанет 45 пуска на пазара. В тях авторът се опитва да формулира от какво боледуват хората, бидейки физически напълно здрави. Дълбоко го интересува „по колко интересни, оригинални и необикновени начини с никой нищо не се случва”. Подобно на репортажното следене, той пътува с героите си, мълчи заедно с тях, губи се, отказва се.

В новата му четвърта книга “Всичко е включено в цената” историите свършват там където биха могли да започнат. Прецизното описание на безнадеждната консумация на живот, вещи и време подарени неизвестно защо на всеки от нас, създава усещане за апокалиптичност.

Добри градски приказки от ниските социални етажи, написани с похвата на луксозните списания за стил на живот, които ще ви помогнат да преборите синдрома на хроничната умереност, според редакторите на издателството.

Изложбата - Експозиция от произведения на авторите на 2012 г. 
Кога - 8 януари, вторник
Къде - Галерия "Ракурси", ул Хан Крум 4а



Калия Калъчева "Connections"

Изложбата в галерия Ракурси е нещо като поздравителна картичка, защото започва новата година с експозиция от произведения на Авторите на 2012 г.

Това са младите Велислава Гечева, Велико Маринчевски, Калия Калъчева, Ран Манолов, заедно с известните художници Андрей Даниел, Атанас Атанасов, Атанас Хранов, Греди Асса, Долорес Дилова, Димитър Труканов-Трукан, Ина Дамянова, Катрин Томова, Марианжела Анастасова, Слав Бакалов, Станислав Памукчиев, Христо Харалампиев, Чавдар Гюзелев и Явора Петрова. Авторите участват с непоказвани досега произведения. Изложбата ще продължи от 8 до 20 януари 2013 г.

Постановката - Спанак с картофи
Кога - 9 януари 2013, 19:00 часа
Къде - Сатиричен театър 




Защото е с великолепните Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владо Карамазов, които са по спортни гашета и се превъплъщават във футболни съдии.

Още - Изложба Архитектурата на Хари Зайдлер - един от най-известните австралийски архитекти
Кога - 10 януари, четвъртък
Къде - VIVACOM Art Hall




От 10 януари до 10 февруари във VIVACOM Art Hall ще бъде представена пътуваща изложба за работата и живота на световноизвестния австралийски архитект Хари Зайдлер (1923-2006) с 15 от най-значимите проекти  нтересната му биография. 

Експозицията включва архитектурни модели, скулптури, фотографии, филми, книги и оригинални рисунки от архивите на семейството на архитекта, редица институции и частни колекции.



Куратор на проекта е нюйоркчанинът Владимир Белоголовски, архитектурен публицист и критик с международно значение, автор на книга за Зайдлер, който ще изнесе лекция за живота и работата му непосредствено след официалното откриване на 10 януари, четвъртък, от 18 часа.

За близо 60 години практика Хари Зайдлер конструира повече от 180 обекта, с които определя облика на съвременна Австралия. Повечето от проектите му – от еднофамилни семейни къщи до многоетажни офис кули за бизнеса и държавната администрация – са реализирани именно там, но в наследството му има и много сгради в Австрия, Франция, Израел, Италия, Мексико и Хонг Конг. Архитектът остава в историята с това, че внася принципите на баухаус и модернизма в Австралия и може да бъде наречен „модернизатор” на цял един континент.
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?