Следва

"Отмъщението" по Нова ТВ

През седмицата ще видим... или най-интересното в афиша на града

Заглавието на изложбата 30x50 е игра на думи, базирана на популярния хартиен формат 30х55, широко използван...

Events преди 11 години


РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА ИЛЮСТРАЦИИ на Виктор Паунов "30х55"
Къде: Галерия "Академия", Ул. "Шипка" 1
Кога: 15-30 януари 2013 г.
Откриване - 15 януари (вторник), 18:00 часа


Заглавието на изложбата 30x50 е игра на думи, базирана на популярния хартиен формат 30х55, широко използван от художниците. Тя визира 30 годишната професионална работа на Виктор Паунов в полето на илюстрацията и изкуството на книгата и е по повод 55-тата му годишнина.





Експозицията представлява панорама на творчески експерименти и осъществени проекти на художника в цялата територия на илюстацията: от детската и юношеска, през тази за възрастни, информативната, научната и научно-популярна. Изложбата показва богати изобразителни, технически и технологични подходи и възможности. С близо 300 произведения Виктор Паунов демонстрира универсалните си интереси в тази специфична област на изобразителните изкуства, оригиналния си графичен език и композиционно мислене и защитава позицията си на преподавател в Националната художествена академия.

Нова оригинална продукция на CINEMAX, шпионският трилър “Преследвана“ 
Къде: CINEMAX
Кога: Всяка събота от 21:00




Драматичната продукция в осем епизода „Преследвана“ / Hunted, с премиерен старт 5 януари, третира теми от света на международния шпионаж, обяснимо, след като е създадена от сценариста и продуцент на „Досиетата Х“ Франк Спотниц, което пък автоматично й слага печат „Препоръчано”.

Номинираната за наградите „Златен глобус“ Мелиса Джордж (за оригиналната HBO продукция In Treatment), е в ролята на Сам Хънтър - високо квалифициран оперативен агент в елитната частна разузнавателна фирма „Бизентиъм“, която приключва мисия в Танжер, когато се опитват да я убият. Оцелявайки след опита за покушение, дирижиран вероятно от членовете на собствения ѝ екип, Сам се завръща на работа след година, но не знае на кого може да се довери. Защото, според Сун Дзи "Ако не познаваш себе си и врага си, бъди сигурен, че си в опасност."

Актьорският състав на „Преследвана“ включва освен Мелиса Джордж, също и Адам Рейнър („Хоторн“, „Епохата на дракона: Изкуплението“), Стивън Дилейн (оригиналните HBO продукции Game Of Thrones и „Джон Адамс“), Стивън Кембъл Мур („Банковият обир“, „Класът на историците“), Адеуейл Акинуойе-Агбадже (оригиналната CINEMAX продукция „Ответен удар“ и „Изгубени“), Морвън Кристи („Потъването на Лакония“), Лекс Шрепнъл („Капитан Америка: Първият отмъстител“), Индира Варма (оригиналната HBO продукция „Рим“, „Жива мишена“), Дафер Л'Абидин („Сексът и градът 2“) и Патрик Малахайд (оригиналната НВО продукция „Пет дни“ и „Били Елиът“).

Книгата „Играй като мъж, побеждавай като жена“, с автор Гейл Еванс на издателство Колибри
Кога: От 7 януари
Къде: на книжния пазар
цена 12 лв., 160 стр.




Гейл Еванс е една от най-влиятелните жени изпълнителни директори в САЩ и книгата й изобилства от материал за света на бизнеса. 

„Играй като мъж, побеждавай като жена“, по превода на Калина Йорданова, засяга болезнената тема за неравенството между жените и мъжете на работното място. Книгата е правдиво четиво, изобилстващо от ценни прозрения за природата на взаимоотношенията в бизнес контекст. Еванс насърчава дамите да развиват онези свои качества, които биха могли да им осигурят предимство пред мъжете, като например интуиция и ефикасно общуване.

Освен че е изпълнителен вицепрезидент на CNN, Гейл Еванс е член на управителния съвет на няколко университета и неправителствени организации, на Комисията на 200-те, Международния женски форум и Гражданския комитет към Съда за малолетни престъпници в Атланта.

"Приказки за перкусии"
Къде: зала България
Кога: 19 януари 2013 (събота)




Приятна съботна нощ обещават от Фортисимо Фамилия”, които стартират 2013 година с един от най-атрактивните концерти, които влизат в музикално-образователната програма.

„Приказки за перкусии” се очертава шумно и изключително забавно пътуване на въображението с автомобил-ракета, по време на което децата и техните родители ще се срещнат с редица, както традиционни, така и необикновени ударни инструменти. Актьорът Теодор Елмазов ще бъде главен навигатор, а солистът Виктор Бенев и останалите музиканти от перкусионен състав Noble Drummers ще покажат, че може да се направи впечатляващ оркестър само от ударни инструменти.
 
Церемонията Златен глобус
Къде: НВО
Кога: 19 януари, събота, 19:00 часа




Тази нощ в тричасова церемония, започнала точно в 03:00 българско време, раздадоха престижните награди „Златен глобус“ от 70-то им издание. Церемонията се случи в хотел „Бевърли Хилтън“, Лос Анджелис и традиционно бляскавото събитие беше излъчено на живо на оригинален език по НВО и в България. За онези, които не са успели да гледат живото предаване, повторението със субтитри на български език, ще се излъчи отново по НВO в събота от 19:00 часа.

Номинираните оригинални НВО продукции тази година донасоха общо 5 награди „Златен глобус®“.
3 награди „Златен глобус®“ получи политическата драма "Смяна в плана" / Game Change, в това число за най-добър ТВ филм, за най-добра актриса в мини сериал или ТВ филм - за Джулиан Мур и, за най-добър актьор в поддържаща роля в ТВ филм – за Ед Харис.

2 награди „Златен глобус®“ получи оригиналната HBO продукция „Момичета“/ Girls, която хвърля поглед към преживяванията, униженията и малките триумфи на група 20-тина годишни момичета в Ню Йорк. „Момичета“ получи награди „Златен глобус®“ в категориите за най-добра комедийна ТВ продукция и най-добра актриса в комедийна ТВ продукция – за Лена Дънам.

Още за наградатите "Златен глобус" четете във ViewSofia малко по-късно. 
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?