Следва

Скариди с тиквички и аспержи

Ньоки с манатарки и сладък грах

Пастата се комбинира до съвършенство с вкуса на гъбите и сладостта на граха. Това ястие без месо е божествено и много ароматно, а ние...

Food преди 11 години

Пастата се комбинира до съвършенство с вкуса на гъбите и сладостта на граха. Това ястие без месо е божествено и много ароматно, а ние нямаме търпение да го сготвим още тази вечер. 


Трябват ти:

100 грама сушени манатарки
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица зехтин
1 ½ чаша нарязани печурки
200 грама аспарагус, почистен и нарязан
½ глава червен лук, нарязан на тънки резени
½ чаена лъжица сол
500 грама ньоки
1 чаша сладък грах
½ чаша нарязани печени бадеми
¼ чаша настърган пармезан

В малка купа слагаме манатарките и ги заливаме с една чаша гореща вода. Захлупваме ги за 30 минути, след което изцеждаме водата и я запазваме настрана.

Подготвяме голяма тенджера с подсолена вода и оставяме да къкри, но не готвим все още пастата. В тиган, на средно висока температура, поставяме маслото и зехтина, докато се нагорещят. Добавяме печурките и готвим, докато станат меки и златисти. Добавяме лука, аспержито и солта и готвим за около 3/5 минути. Междувременно, включваме пастата да се вари, според указанията на опаковката.

В тигана добавяме граха и манатарките за да се затоплят. За да създадем сос, добавяме в тигана течността от манатарките. Сервираме топла паста поръсена с бадеми и пармезан и много сос.



 

 

More Food