Следва

Денят започва с... Анна Ангелова и Даниел Ненчев

Латинска Америка гледа "Под прикритие"

Tрите сезона на хитовия сериал на националната телевизия "Под прикритие" ще бъдат излъчвани в цяла Латинска Америка...

Events преди 11 години

Tрите сезона на хитовия сериал на националната телевизия "Под прикритие" ще бъдат излъчвани в цяла Латинска Америка. Потенциалът е продукцията да бъде гледана от близо 600 милиона зрители, които ще следят драматичните обрати на три наречия на испанския език.

До безпрецедентната сделка за България се стигна, след като световният дистрибутор на сериала "Под прикритие" - "Ню Филмс Интернешънъл", с посредничеството на "Лайънс Гейт", договори със "Сони" разпространението на пазара на Латинска Америка на трите сезона на продукцията. Третият сезон на практика е откупен (на зелено) преди реализацията и излъчването му.

Сериалът ще върви по канала на "Сони" - AXN. "Под прикритие" вече е програмиран за излъчване в Бразилия, а дублажът на епизодите е направен в студио в Маями.

"Сделката е без прецедент за българската филмова индустрия. Такъв пробив не е правен досега за сериал от Централна и Източна Европа, коментира програмният директор на БНТ Севда Шишманова. "БНТ показа международен стандарт на работа с избора на продуцентска компания, с избора на един изключително добър проект, селектиран от широка комисия от филмови експерти и с нивото на реализация от страна на „Камера” и студия „Екран”. БНТ доказа, че този модел е работещ и постигна резултат като продуцент и мениджмънт, който показва капацитета на обществената телевизия”.

"Смятам, че присъствието на героите от сериала ще допадне на зрителите в Латинска Америка, тъй като ние също сме южна нация и емоциите ни са доста близки", коментира продуцентът Димитър Митовски и обобщи: "Целият екип се е борил за това - този филм да има възможно най-голямо разпространение навсякъде по света." 

"Ню Филмс Интернешънъл" инвестира в маркетинга на сериала и международното му представяне. "Под прикритие" се търгува в пакет с редица мегапродукции на "Лайънс Гейт". БНТ вече финансира производството на четвърти сезон. 

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 8 часа

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?