Следва

Миглена Каканашева, поредната жертва на КЪРТИЦАТА пред ViewSofia

Какво ново: социална мрежа от Лили Коул

Идеята се заражда от едно пътуване на Коул до бежанската граница на Тайланд и Бирма през 2010 година, когато тя става свидетел на сътрудничество, което тя определя като...

People of art преди 11 години

Лили Коул, британски модел и актриса, беше заловена още през януари да се прегръща приятелски с основателя на социалната мрежа Twitter Джак Дорси. Чак сега обаче разбираме причината за тяхната среща. Талантливата британка е в основата на идеята за сайт, който насърчава хората с умения да помагат абсолютно безвъзмездно един на друг.

Сайтът носи името impossible.com /невъзможно/ и декларира, че няма невъзможни неща, ако има взаимна помощ. Това е алтруистка социална мрежа, която получава подкрепата на основателя на Wikipedia Джими Уейлс, който разкрива, че сайтът първоначално ще стартира само за студенти от Оксфорд и Кеймбридж, където Коул е възпитаничка, но след няколко месеца ще превземе и света.

Идеята се заражда от едно пътуване на Коул до бежанската граница на Тайланд и Бирма през 2010 година, когато тя става свидетел на сътрудничество, което тя определя като „скромно, но много вдъхновяващо”. Лили претърпява няколко неуспешни опита със стартирането на сайта си, което довежда до големи материални загуби. Тя споделя: „Вложих много пари в сайта, но претърпях провал, сега обаче работя с нов екип от големи професионалисти, които дори предложиха помощта си като подарък. Предстоящото пускане изглежда стабилно”.

Коул работи по проекта от повече от година и въпреки многото трудности, които среща по пътя си, тя е целеустремена и уверена, че концепцията ще има успех и заключава: „Имам подозрение, че нещо в хората ще се отключи и те ще започнат да взаимодейства един с друг, което ще им донесе много ползи”.
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра