Следва

Какво ново: Yeezy Beauty се случва. Seriously though?

PURE SHOTS на YSL Beautè са в България! Експертът Натали Дешайе разказва за иновацията

The dress is Chanel, the shots - YSL...

Beauty News преди 3 години

От 26 юни, ексклузивно в магазините на Sephora в София откриваме продукт, за който отдавна чуваме и искаме да намажем на лицата и шиите си. Това са PURE SHOTS на YSL Beautè, за които няма да разказваме, а ще гледаме видеото тук, абсолютно прекрасно, и ще четем думите на експерта по-долу.  

View Sofia: Привет, мадам Дешайе (Натали Дешайе е експерт-дерматолог със световна известност - благодарим на колегите от офиса на YSL тук, че ни дадоха възможност да проведем това интервю с дамата)! Вие сте експерт в циркадния ритъм. Можете ли да ни разкажете повече за този биологичен процес и неговото значение за нашата кожа?
Натали Дешайе: Всички сме подложени на денонощен биологичен цикъл - нашият циркаден ритъм - който се състои от физиологични и поведенчески ритми, казващи на клетките по кое време на деня те трябва да изпълняват своите основни функции. Ако животът ви не е синхронизиран с времето, когато хормоните ви се отделят, клетките ви няма да могат да вършат работата си в момента, в който са програмирани да го правят. По отношение на обновяването на кожата това може да доведе до ранно стареене и лошо обновяване на кожата.

V.S.: Биологичният ни часовник синхронизиран ли е с 24-часов ден?
Н.Д.: Функциите и дейностите на нашите клетки следват строг график, който е в съответствие с 24-часов цикъл: клетките няма да извършват същите дейности в 7 часа сутринта, обед и полунощ. Например, сутрин, след събуждане, нашите клетки ще активират всички процеси, необходими, за да ни предпазят от UV лъчите; вечер ще изпълняват ДНК-механизми за възстановяване и пролиферация на клетките, заедно с детоксикационните функции за справяне с оксидативния стрес.


СЕРУМ NIGHT REBOOT

V.S.: Какво се случва, когато начинът ни на живот нарушава циркадния ни ритъм?
Н.Д.: Когато начинът на живот нарушава циркадния ритъм, клетките ви вече не знаят по кое време са предназначени да изпълняват дейностите си. Функциите на клетките са нарушени, което може да доведе до стареене на кожата и клетките, а оттам и до лоша регенерация на клетките.

V.S.: Как открихте, че регулирането на биологичния часовник се отразява на кожата?
Н.Д.: Първо в индустрията извършихме клинично проучване, за да сравним жените с балансирана, редовна рутина (работа през деня, сън през нощта) с жени с напълно небалансирана рутина (медицински сестри, лекари, полиция и т.н.). Провеждайки лабораторни тестове върху кожата на тези жени - особено тези, отговорни за регенерацията на кожата - и тествайки ги в нашата лаборатория, открихме, че кожните клетки на последната група жени имат много по-слаба способност за регенерация от тези на предишната група.


СЕРУМ LINES AWAY 

V.S.: На какво основание наехте тестваните жени?
Н.Д.: Интересувахме се от жени, чиито навици за работа и сън са напълно нарушени през цялата седмица. Например такива, които понякога работят сутрин, понякога следобед, понякога през нощта, а понякога и в ранните часове на сутринта и които се занимават с това поне десет години. Тези жени включваха медицински сестри, лекари, полицаи и др., с много необичайни жизнени ритми. Това бяха и жени, които не приемат лекарства и нямат малки деца. Начинът на живот на тези жени излага телата им под силен натиск и не спазват естествените биологични ритми, приложими за всички бозайници.

V.S.: Какъв беше основният извод на изследването?
Н.Д.: Можем да твърдим с голяма сигурност, че нашият начин на живот и това колко дълго следваме този начин на живот, оказва пряко влияние върху биологията на нашите клетки и върху способността ни да регенерираме правилно епидермиса.

V.S.: Какъв е биологичният механизъм зад въздействието на регулирането на биологичния часовник?
Н.Д.: Редица молекули се влияят от дерегулирани биологични процеси през 24-часов ден, по-специално ключовият хормон мелатонин, свързан с настъпването на съня и отделян когато намалява дневната светлина. Критичното време за възстановяване на метаболизма на кожата е между 23:30 и 3:00. Ако животът на жената не е в синхрон с отделянето на нейните хормони, клетките й няма да могат да си вършат работата в момента, в който трябва да го правят. Това води до ранно стареене и лоша регенерация на клетките.


СЕРУМ Y SHAPE

V.S.: По какъв начин откритоето ви е иноваторско?
Н.Д.: За първи път проучихме биологията на клетките, отговорни за регенерацията на кожата. Благодарение на жените, участвали в нашето клинично проучване, можем да наблюдаваме какво се случва in vivo, когато начинът ни на живот се дерегулира; какво се случва на клетъчно ниво и как се влияят функциите на клетките. Сега имаме доказателство, че начинът на живот на градските жени оказва пряко влияние върху биологията на техните кожни клетки.

Т.е., какво следва? Ами, ето!


 

 YSL BEAUTY. ОСМЕЛИ СЕ ДА ЖИВЕЕШ.
ЖЕНИТЕ РАЗБИРАТ ОТ ЖИВОТ, НИЕ ОТ КОЖА.

Красота с една доза за забързан начин на живот.

Живей бързо, но с младежки вид на кожата.

Овластяване на жените да се осмеляват повече всеки ден.

Преоткриване на изживяването при грижата за кожата.

Градът бие в бърз ритъм. Движение, светлини, енергия, действие.
Това е нон-стоп. И такива са градските жени.

Жени, които се ОСМЕЛЯВАТ. Жени, които живеят. Жени, които ПРАВЯТ ИЗБОР.

Тези жени живеят бързо. Може ли кожата им да се поддържа?

YSL вярва, че трябва да имат всичко.

Бизнесдами, пътешественици, майки, приятели ...
Какъвто и да е техният избор, независимо от начина им на живот, ние искаме да им дадем възможност да получат кожата, която искат, тук и сега.

Без компромиси в забързания им живот.
Без компромиси за кожата им.
Без компромиси за планетата.

Защото поддържането на кожата не трябва да пречи на начина на живот, както той не трябва да пречи на поддържането на кожата.

YSL BEAUTY. ОСМЕЛИ СЕ ДА ЖИВЕЕШ.


 

More Beauty News