Следва

2020-та: Годината на Ниацинамида! 10 продукта с магическия витамин

The Ordinady пуснаха нов продукт с Ниацинамид и вече сме обсебени

Повярвайте, искате да знаете всичко това!

Beauty News преди 3 години

Поправете ни, ако грешим, но не е ли Нианцинамидът the-talk-of-the-town в полето на козметичните проудкти? Всички, наистина всички, от TikTok skin-флуенсъри през бюти редактори до дерматолози с десетки години опит са луди по този продукт. Преди да пристъпим към същинската част от днешния бюти урок, нека отстъпим крачка назад и да позволим на тези, които са "закъснели" с Нианцинамид-манията, да се запознаят най-общо с продукта:

Ниацинамид, или витамин B3, е една от най-нашумелите и предпочитани съставки в козметиката в момента; слави се с редица ползи за кожата: противовъзпалителни, антимикробни, фотозащитни и избелващи. Съставката е сравнително евтина и стабилна (за разлика от витамин С, например). Може да се намери в много продукти на пазара: кремове, лосиони, серуми, почистващи гелове и др. Често използвана съставка от френските парафармацефтични марки. Според направените клинични изследвания, поносимостта към съставката при повечето хора е много добра. (от Embellie Beauty)

За да не скучаем излишно, на пазара се появи нов продукт със съставката-чудо, по който да се обсебваме: любимците от The Ordinary пуснаха на пазара 100% Niacinamide Powder, are you ready?


Най-доброто с ретинол от The Ordinary, за да ексфолираш like a boss


Бихме казали, че вероятно живеете в пещера, ако все още не сте изпробвали една от звездите в портфолиото на компанията - серумът Niacinamide 10% + Zinc 1%, който почти винаги е sold out във всички възможни ритейлъри. Любопитен факт за серума е, че по данни на The Ordinary точно това е най-продаваният им продукт и по флакон от серума се продава на всеки 34 секунди. Уау.

Появата на новия продукт с Нианцинамид от бранда звучи повече от логично, имайки предвид славата на суровината и широката популярност на серума. Пудрата всъщност е универсално нова формула, която тепърва предстои да се доказва - засега от The Ordinary ни убеждават, че продуктът е подходящ за всички типове кожа, но при тези с по-мазна и акнеична кожа, резултатът ще е в пъти по-осезаем. Нианцинамидът балансира производството на мазнини, видимо намалява обема на порите, което възпрепятства по-нататъшното им превръщане в пъпки; има антивъзпалителни функции и дори може да повиши хидратацията, даже да помогне с хиперпигментацията.

По-специфичното при пудрата е възможността да се контролира как точно използваме витамина и също така да я добавим към почти всеки от любимите продукти грижа за кожата. Формулата позволява бързото й разтваряне в продукти на водна основа като серуми и кремове.

Екипът експерти на The Ordinary съветва да добавяме 100% Niacinamide Powder единствено към продукти с pH между 5.0 и 7.0. Да, разбира се, може да се комбинира с продукти от всеки бранд, но ако избираме от тези със същата марка, най-добро е съчетанието му с Хиалуроновата киселина 2% + B5, Natural Moisturizing Factors + HA, серума Buffet, Matrixyl 10% + HA и Argireline Solution 10%, като задължително пропускаме всички продукти в Витамин С.

 


Закъснели с The Ordinary манията? Запознайте се с 9-те ни любими продукта


Най-добрата част? 100% Niacinamide Powder струва по-малко от $6 (по-малко от 10 лева) и съвсем скоро, надяваме се, ще е достъпен и в ASOS, Beauty Bay и Douglas, освен в CultBeauty и официалния сайт на The Ordinary.

More Beauty News