Следва

Звездите, лятото и нуждата от плажно масло

Косата ни харесва така - Мокра и секси. Като за горещо лято

В разгара на лято, което мени дъжд и зной ден след ден, един изключително секси бюти тренд, забелязан в...

Beauty News преди 10 години

В разгара на лято, което мени дъжд и зной ден след ден, един изключително секси бюти тренд, забелязан в колекции пролет-лято 2013, въображаемо ни пренася на плажа, където коктейлите са с цветовете на дъгата, а късите гащи са най-експонираната дреха. Мокрите коси, или по-скоро ефектът на мокрия, влажен косъм, е приятна илюзия за бърз душ или морска баня в горещ почивен ден.

Така "намокрена", косата може да е права, само загладена назад като при Rag&Bone, Barbara Biu, Giambattista Valli, или както я предпочитата Дженифър Лоурънс на наградите BAFTA тази година, а може да е небрежно намачкана с нетърпеливи пръсти и прибрана в опашка или кок като при Nina Ricci, Reed Krakoff, Alberta Ferretti и , както я харесваме върху Кристен Стюарт по време на от котюр колекцията на Chanel. Ефектът и при двата стайлинга се постига точно такъв с помощта на някои фиксиращи продукти, които професионалисти в работата с коса ни препоръчват.



Например, преди какъвто и да било фиксатор, върху напълно сухата коса, от John Frieda съветват да се нанесе коригиращ серум Frizz Ease Original Formula, който съдържа копринени протеини и обгръща с филм от прозрачен гланц косъма за невероятно блестяща, гладка коса, независимо права или къдрава.Препоръчителна цена 50 мл – 23 лв.

За самия мокър ефект можем да се доверим на Landoll Milano Petite Follie на CABAN (цена 25 лв от beautyexpert.bg), флуид-гел, който придава точно този секси вид на току-що намокрената коса, или новият продукт на Keune от линията Design Styling, гел и вакса в едно, т.е. когато се нанесе на суха коса има действието на вакса, а върху мокра - на гел.

Красивата тенденция е и със силни позиции сред трендовете в косите и през идващия есенно-зимен сезон.
Виждаме ефекта в шоуто на Prada>>

More Beauty News