Следва

MUSIC TODAY: Любимото парче на ETHNO момиче: Весела

Скариди с мед и риган

Нещо свежо, нещо вкусно, нещо назаем от южните ни съседи. Ароматни скариди, които...

Food преди 10 години

Нещо свежо, нещо вкусно, нещо назаем от южните ни съседи. Ароматни скариди, които подхождат на приятна лятна вечер и чаша бяло вино.

220 г почистени скариди
1 с. л. зехтин
1 с. л. соев сос
1 с. л. мед
2 с. л. пресен риган
черен пипер

В дълбок тиган се загряват зехтинът и соевият сос, прибавя се медът като се бърка непрекъснато. В така загрятата смес се изсипват скаридите и се задушават за 2–3 минути. След като скаридите омекнат, се изваждат от тигана. 
Сосът продължава да се вари, докато остане наполовина. След като соса е редуциран се прибавя ситно нарязаният пресен риган, разбърква се и се полива върху скаридите.

Скаридите с мед се посипват с черен пипер и се сервират топли.
 

More Food

Scandi рецепта: глобално обожаваните шведски кюфтенца

Food преди 2 седмици

Усещаме как идните седмици са последното време, в което имаме ентусиазъм за предимно-месни манджи (преди да дойдат жегите и аз-съм-само-на-салата), затова приготвяме БЛВ (бързо, лесно, вкусно) класическите мини скандинавски кюфтенца! 

Какво представлява пескетарианската диета и здравословна ли е тя?

Food преди 2 месеца

Всички сме запознати с растителното хранене, но не всички можем да се премахнем толкова много храни от живота си. Или може би искате да сте вегетарианец или веган, но просто наистина обичате суши. Така или иначе, пескетарианският начин на живот може да отговаря на вашите предпочитания.