Следва

Вашите хитри домашни трикове за красота

Моят нов пролетен маникюр. Или за удоволствието Shellac на CND от първо лице

Оказа се, че това е Ивета Иларионова – изключителен CND професионалист, който често прави ноктите на Поли...

Nails преди 10 години

Пролетта е най-зеленият и дългоочакван сезон, но и най-непредсказуемият; именно поради капризите й много често се налага да си оставим по един чифт боти и плътен пуловер "за всеки случай".

Има обаче един фешън признак, който безотказно сигнализира пристигането на пролетта и това е маникюрът: ярките, цитрусови и шеметно цветни нюанси върху ноктите никога, ама никога не лъжат кой сезон е. Затова се потопихме в пролетното настроение с маникюр-специалистите от CND.

Днес ви представяме преживяване от първо лице със CND Shellac, а в следващ материал другият ни моден редактор, Пола, ще сподели повече за дълготрайния CND Vinylux.

За преживяването, наречено CND Shellac разказва първо Джулия:


Отдавна не си бях подарявала едночасово блаженство под формата на маникюр, затова идеята да изпробвам CND Shеllac силно ме заинтригува. Признавам си, че заради активното практикуване на спортове като баскетбол и бокс поддържането на красиви нокти винаги е било предизвикателство за мен. Затова и възможността да имам дълготраен маникюр, който издържа седмици наред и не се разваля дори при сблъсъка с топката или крушата, ми се стори доста изкушаваща.

Ето защо предполагам разбирате вълнението ми, когато пристигнах на място в Beauty Zone, Mall of Sofia, седнах на столчето и сложих двете си ръце пред маникюристa Ивета Иларионова. Освен че е един изключителен CND професионалист, който често се грижи за ноктите на Поли Генова, тя ме научи на много за CND Shellac – например това, че той е хибрид и съчетава най-доброто от гела и лака.

След като експертът поогледа ръцете ми добре, единодушно решихме, че късата, квадратна форма е оптимална за мен, тогава започна подготовката за нанасяне на CND Shellac.

Най-общо казано, тя включва: оформяне и пилене на нокътната плочка, отстраняване на излишните кожички и нанасяне на слой основа.

Това, което ме впечатли най-много е, че за разлика от другите гел лакове при нанасяне на CND Shellac не се налага пилене на нокътната плочка, което да може да я изтъни или увреди. Определено ми подейства успокояващо да чуя този факт и очаквах следващия етап от маникюра с още повече вълнение.

Освен това разбрах, че CND Shellac ще задържи върху ноктите ми в прекрасния си, лъскав вид поне 2 седмици. И тъй като е пролет, се спряхме на 2 свежарски, цитрусови комбинации от пролетната и лятна колекция на CND: Desert Poppy + Electric Orange и Sun Bleached + Bicycle Yellow. С по-искрящите летни тонове очертахме лунната извивка на нокътя, а отгоре положихме по-нежните и пастелни тонове от пролетната палитра. След нанасяне всеки пласт лак се изпича за около 2 минути в специалната CND UV лампа.

Взаимно допълващите се, слънчеви тонове са прекрасно решение за топлите дни, чудесен избор са за всеки тип кожа, а дълготрайният ефект на CND Shellac мога да потвърдя с добре лакирана ръка на сърцето.



Ако и вие сте решили да изпробвате Shellac, запомнете че при свалянето му задължително трябва да отидете на място, тъй като той се отстранява лесно и бързо от професионален маникюрист - само чрез специални тампони и течност, която хидратира ноктите.

Премахването му е изключително щадящо за ноктите, тъй като то не изисква никакво пилене и изтъняване на повърхността им, което дава на CND Shellac още едно страхотно предимство пред другите гел лакове.



Преживяването от процедурата, която продължи час и половина, бе изключително релаксиращо и зареждащо. Всеки път, когато погледна към ръцете си, вече не си мисля как трябва най-сетне да оправя лака си, а просто се усмихвам доволно и широко и се наслаждавам на маникюра си. Опитайте и вие!

More Nails