Следва

Френският институт в София става домакин на литературни и филмови събития

"Британският Холивуд" - тази неделя в "Непознатите"

Тази неделя от 12:30 часа bTV ще излъчи филма "Британският Холивуд" нa режисьорa Георги Тошев и журнaлисткaтa Стaнислaвa Кaрa...

Events преди 10 години

Тази неделя от 12:30 часа bTV ще излъчи филма "Британският Холивуд" нa режисьорa Георги Тошев и журнaлисткaтa Стaнислaвa Кaрa. Той ще ви срещне отблизо с някои от бритaнските мегa звезди като Сър Кенет Брaнa, Емa Томпсън, Сaймън Пег и телевизионния водещ Джонaтaн Рос.


Саймън Пег и Станислава Кара

Станислава Кaрa надниква зад кулисите на Британския Холивуд. Среща Кенет Брaнa, а след това и бившата му съпруга Ема Томпсън. Така за първи път от години те се събират в български документален филм, който ще рaзкaже зaщо бритaнските звезди сa толковa популярни в Холивуд.

 "Холивуд има все по-голям апетит към британските актьори и режисьори. През последните години изоставих театъра, разпределям времето си между киното и телевизията", признава сър Кенет Брана в новия епизод на поредицата "непознатиТЕ".


Ема Томпсън 

Театралната школа на Острова от години налага своите актьори, които се превръщат в мегазвезди като Сър Лорънс Оливие и Вивиан Лий! Самата Мерилин Монро идва на крака да се снима с Оливие, покорена от неговия чар и талант.

Сър Антъни Хопкинс пък признава, че отива към Америка, защото се чувства аутсайдер и в английската школа има прекалено много театралност в професията. Американските му колеги го учат да се отпусне повече. В днешно време английските актьори вече нямат този проблем.

Гледайте „Британският Холивуд” в „непознатиТЕ” тази неделя, 27 април, в 12:30, само по bTV.

 

Още от днес (22 април 2014):

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Звезден Instagram на седмицата: Великден и знаменитостите

Кампаниите: Бианка Балти за пролетната колекция очила Dolce & Gabbana

Роро се стопи. Мечтае отново да се върне на екран!

Джордан Дън е новото лице на Maybelline New York

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

МИНАЛОТО: Звездите и някои рискове на стила през 90-те

Адам Ливайн създаде линия нелоши дамски дрехи, вдъхновени от гаджето му Бехати Принслу

И още...

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?