Следва

Третата книга за Бриджет Джоунс излиза на български

През седмицата ще видим ОЩЕ...

От 12 до 18 май в ОКИ Дом на културата „Средец“ ще се проведе фестивал на танцовото изкуство „Въображение в ритъм“...

Culture преди 9 години

Фeстивал на танцовото изкуство "Въображение в ритъм"

Кога: 12 - 18 май
Къде: ОКИ Дом на културата „Средец“

От 12 до 18 май в ОКИ Дом на културата „Средец“ ще се проведе фестивал на танцовото изкуство „Въображение в ритъм“.

Цел: Изява на талантите в областта на любителското танцово изкуство във всичките му жанрове и възрастови групи, организирани към читалища, училища, културни центрове и институти, сдружения и др. на територията на Столична община.

Фестивалът има конкурсен характер и ще се проведе на два етапа: Първи етап – Провежда се по жанрове и определен график от 12 май 2014 г. в концертната зала на ОКИ Дом на културата и „Средец“. Комисии от специалисти по различните жанрове танцово изкуство чрез определена система за оценяване излъчват победителите. Класираните съставите на І, ІІ и ІІІ място получават грамота и плакет от името на Столична община и Дирекция „Култура“, както и материални (парични) награди. По решение на комисиите може да се присъждат и поощрителни награди. За излъчване на победители е необходимо във всеки жанр и категория да има заявени минимум 5 участника. Втори етап – Провежда се през месец май на специално определена сцена „Галаконцертът на наградените участници “ във „Въображение в ритъм“ -фестивала на танцовото изкуство София 2014, посветен на 24 май – Ден наславянската писменост и култура.

Фестивалните прояви се провеждат в подкрепа кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 г.


Втора международна фелиноложка изложба на екзотични котки

Кога: 17 - 18 май, 10:00 часа
Къде: PARADISE CENTER

Втора международна фелиноложка изложба в България и на Балканския полуостров ще се проведе на 17 и 18 май в Paradise Center.

Всяка котка ще бъде оценена от 4 авторитетни и известни експерти. Формат: 2 дни, 4 ринга за всички породи и 4 специални ринга: по предложение на развъдчиците (минимален брой записани котки 10). 

Максимален брой котки за изложбата: 150.
Предложения се очакват до датата на закриване на каталога -14 май.

Повече за заявките и таксите за участие тук>>



"Замръзналото кралство"

Кога: 12 май
Къде: В кината

Актьорите: Кристен Бел, Идина Менцел, Джош Гад, Джонатан Гроф

Режисьорът: Крис Бък , Дженифър Лий

Сюжетът: Пророчество е сковало едно кралство във вечна зима. Ана е безстрашна оптимистка, която обединява силите си със смелия планинец Кристоф и неговия другар – северния елен Свен. Заедно се отправят на епично пътуване, за да открият Елза, сестрата на Ана. По пътя си срещат мистични тролове, смешния снежен човек Олаф. В надпревара да спасят кралството се изправят срещу суровите стихии.

Филмът е озвучен на български език с гласовете на Веси Бонева, Надежда Панайотов, Момчил Степанов и др. 





"Прeвъзходство"

Кога: 12 май
Къде: В кината

Актьорите: Джони Деп, Ребека Хол, Морган Фрийман, Пол Бетани, Кейт Мара

Режисьорът: Уоли Пфистър

Сюжетът: Уил Кастър, пионер в компютърните технологии, иска да слее съзнанието си с наскоро създаден суперкомпютър - така цели да бъде формиран невиждан общ интелект в един-единствен компютър, който ще превъзхожда всичко създадено до момента и ще промени завинаги бъдещето на човечеството.
Плановете на Уил се усложняват, когато срещу него се изправят конкурентният компютърен учен Макс и противопоставяща се на идеята компания с радикална политика.





Още за събитията от седмицата може да четете тук

Още от днес (12 май 2014):

Double Trouble - Секси, къси, летни

И още...

More from View Sofia

More Culture

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.