Следва

Кой спечели двойна покана за партито на RICHIE HAWTIN?

Mediaresearch и Nielsen Group в стратегическо партньорство

Вчера бе подписан договор, съгласно който, AC Nielsen Netherlands придобива 51% от акциите в MEDIARESEARCH...

Events преди 9 години

Вчера бе подписан договор, съгласно който, AC Nielsen Netherlands придобива 51% от акциите в MEDIARESEARCH. Това стратегическо партньорство на Mediaresearch обещава да ускори и разшири разпространението на висококачествените чешки технологии, както и да подкрепи текущите проекти на компанията, по-специално тези на чуждестранни пазари.

Admosphere (UK) Ltd., собственици на която са Iain Nils Hessey Rügheimer, Vladimír Komár, Tereza Šimečková и Michal Jordan, продължава да притежава останалите 49% от акциите в Mediaresearch.
Досегашната стратегия на Mediaresearch няма да бъде променяна. В съответствие с постигнатото с новия партньор споразумение, компанията ще продължи да развива чешките технологии, като при това ще запази фокуса на дейността си и гамата на предлаганите продукти. 

В Република Чехия ще развиват дейност и ще предлагат взаимно допълващи се услуги две от сестринските компании в холдинга - AC Nielsen CR, която ще фокусира дейността си основно в областта на ритейл-мониторинга и Mediaresearch, която до края на годината ще се преименува на Nielsen Admosphere.

Tereza Šimečková и Michal Jordan бяха избрани за изпълнителни директори в състава на новия петчленен Съвет на директорите на Mediaresearch, в който още влизат Kyriakos Kyriakou (Директор за централна и източна Европа, и изпълнителен директор на AC Nielsen CR), а така също Alain Couttolenc и Vittorio Sala от европейската централа на Nielsen.

„Много сме доволни, че дълго продължилите преговори доведоха до успешен край и за двете страни“, каза председателката на Съвета на Директорите на Mediaresearch, Tereza Šimečková, като добави: „Това сливане разкрива нови възможности за растеж на нашата компания, но в същото време, за мен то е израз на признателност, както и оценка за свършената работата и качествата на целия екип от групата на Mediaresearch.“

Всички дружества от групата на Mediaresearch, в които компанията притежава мажоритарен дял, стават част от международния холдинг Nielsen. Това са компаниите Admosphere, Adwind Software, Prime Time, Mediaresearch Slovakia и Mediaresearch Bulgaria.

Още от днес (23 юли 2014):

Б като _Библия, Б като Блог

Редакторски _двубой: Топлес на плажа - да или не?

Как да _носим: Късите топове

10 причини _да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

И Още... 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?