Следва

Обичта на известните: Дълго кафе с мляко и захар, или сладката връзка на Еди Мърфи и Пейдж Бъчър

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Любителите на леката атлетика имат възможност да наблюдават започващото от 12 август европейско първенство в Цюрих...

Events преди 9 години

Лека атлетика: Европейско първенство, пряко

Eurosport, 13 август, 18:45 часа

Любителите на леката атлетика имат възможност да наблюдават започващото от 12 август европейско първенство в Цюрих в преки предавания по Евроспорт – от първата до последната секунда! В програмата на спортния канал са планирани повече от 50 часа ефирно време за преки предавания и около 15 часа за повторения.

Двадесет и двама състезатели от България се впускат в европейското първенство, като погледите и надеждите са насочени в познатата посока -  женския спринт.

"Синята лагуна: Пробуждане", приключенски, САЩ, 2012

HBO, 14 август, 16:20 часа

Амбициозната и старателна Ема и мързеливият Дейн се оказват на един и същи училищен лагер в Тринидад. Макар да нямат нищо общо помежду си, Ема и Дийн отиват на парти на лодка, където Ема пада зад борда. Дийн скача да я спаси и двамата успяват да се качат на безмоторна гумена лодка, която ги отнася до необитаем остров. Докато родителите им се хвърлят в отчаяно търсене, Ема и Дийн са принудени да разчитат един на друг, за да оцелеят. Колкото повече време са заедно, толкова повече разбират, че са привлечени един към друг. Въпреки различията си, двамата стават все по-привързани един към друг. Но когато дните на острова се превръщат в седмици и месеци, двамата започват да се чудят дали някога ще бъдат спасени.



Brain Games: Въпрос на време

National Geographic, 15 август, 23:30 часа

В поредния епизод на Brain Games ще разберем защо времето лети, когато се забавляваме и се забавя, когато сме в опасност.

"Лаборатория за мъже с Джеймс Мей”

Discovery Channel, 16 август, 16:00 часа

На 16 август започва третият премиерен сезон на поредицата „Лаборатория за мъже с Джеймс Мей” по Discovery Channel. В съботния следобед от 16:00 ч. водещият Джеймс Мей продължава мисията си да спаси съвременния мъж, като търси какви са уменията, които трябва да притежават представителите на силния пол в днешни дни. Джеймс и неговите помощници са изправени пред редица практически тестове и предизвикателства, които доказват, че мъжете са достойни за уважение и може да им се има доверие. В първия епизод от новия сезон Джеймс става коментатор на национално конно надбягване, което се провежда всяка година в Ливърпул. Поредицата показва още как водещият на Top Gear се опитва да прихване светкавица и се състезава на Световния шампионат по камък-ножица-хартия.

Преди тридесет години мъжете са били по-изобретателни, практични и отговорни и ролята на Джеймс е да възкреси този имидж. Редица практически тестове ще научат по-силната част от човечеството как да се справи с тайните на романтиката, работата в екип и справянето в опасни ситуации. Пригответе се да разберете как се прави катапулт, може ли да бъде намерено съкровище, изчезнало преди десетилетия в морето и как се стартира пиратска радиостанция. Джеймс ще подложи екипа и себе си на изпитание със спиращи дъха серии от тестове, които изискват смелост и търпение, присъщи за герои от екшън филм.

По пътя на виното: Испания - кулинарно предаване

24 Kitchen, 17 август, 17:50 часа

"По пътя на виното: Испания" е предаване за пътешествие и вино с водещ Рудолф ван Веен.
Водещият обикаля винарските изби на Испания и се оставя в ръцете на собствениците им или местни хора да го запознаят с културата, виното и кухнята на района.

От своя страна Рудолф ван Веен ще приготвя ястия в свой стил, различаващи се от местните традиции. Насладете се на ентусиазираното, забавно и енергично готвене сред испанските пейзажи.

ХХVI Международен балетен конкурс, Варна 2014: Галаконцерт

БНТ, 17 август, 12:30 часа

През 2014 г. международната балетна общественост ще отбележи 50-годишнината от създаването през 1964 г. на Първия в света професионален международен балетен конкурс. Започнал своя път на сцената на Летния театър, конкурсът вече половин век определя мястото на Варна като световна лятна столица на балета. Основна цел на конкурса е откриването и лансирането на младите балетни дарования от цял свят в класическия и съвременен танц.

Странни злополуки с животни

Animal Planet, 18 август, 12:50 часа

Поредицата „Странни злополуки с животни“ представя странни инциденти и чудати спешни случаи с животни. Ще видим различни жертви на куриозни инциденти – куче, погълнало 13 топки за голф, котка, която си сменя пола, четирикрака патица и хамстер, спасен от водосточна тръба с помощта на прахосмукачка.

Във всеки епизод ще научим забавни факти за животните и ще видим забележителни анимации. Освен това ще станем свидетели на шантави и изненадващи истории за злополуки с домашни любимци и селскостопански животни, ранени при необичайни обстоятелства, както и странни инциденти с диви екземпляри в сафари паркове и зоологически градини. Собственици, гледачи от зоопаркове и фермери ще разкрият подробности около всеки инцидент и ще разкажат как, благодарение на бързите си реакции, ветеринарите са успели да спасят живота на животните.

Пристрастена към реставрирането

FLN, 18 август, 16:25 часа 

Никол Къртис реставрира исторически къщи и поедна разрушена камина във всеки момент. Тя спасява от разруха съсипани домове в Детройт и Минеаполис, като им възвръща първоначалния бляскав вид. Владееща с еднаква вещина несговорчивия си екипот общински служители и работата с чука, тази самотна майка придава на обречените домове някогашната им слава на местна забележителност.




Спецовете в заложната къща: Великобритания

History Channel, 19 август, 20:00 часа

“Спецове в заложната къща: Великобритания” в “Кралска заложна къща” в Честър, където купуват и продават изумителни предмети с историческа стойност и преговарят с впечатляващи английски клиенти, готови да се пазарят за всяко пени.

Бен и Джеймс в Арабската пустиня

Viasat Explorer, 19 август, 22:00 часа 

Любителят на приключенията Бен Фогъл и бившият олимпийски състезател Джеймс Кракнел са пътували през някои от най-негостоприемните места на Земята. Сега те се впускат в най-голямото предизвикателство – да станат първите западняци, които ще прекосят Арабската пустиня Руб ал-Хали сами и без водач. Това е едно необятно пространство, по-голямо от Франция, Белгия и Холандия взети заедно, с планини от пясък, високи колкото Айфеловата кула, където дневните температури лесно могат да достигнат 40 градуса по Целзий. До голяма степен необитаема и почти изцяло неизследвана, тази пустиня, наподобяваща огромно море от пясък, е била прекосявана само няколко пъти от външни лица.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?