Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 18 - 24 август

Супер успешният моноспектакъл “RED” с извънредно августовско представление. На 20 август от 19:30ч...

Events преди 9 години

RED в разгара на лятото

Кога: 20 август, 19:30 часа
Къде: Студио 5 

Супер успешният моноспектакъл “RED” с извънредно августовско представление. На 20 август от 19:30ч. Подгответе се за един изключително "Оживен спектакъл", както го нарича актьорът и режисьор Радослав Йорданов. В него ще изживеете невероятните качества на текстовете на Ерик Богосян, чиито авторски почерк ни е добре известен от пиесата „Секс, Наркотици и Rock ‘n’ Roll”.

Вход: свободен

Лятно кино Витоша

Кога: 9 - 31 август
Къде: кинобаза Витоша

Това лято жителите на София ще имат още един киносалон под открито небе – кинобаза „Витоша“. Сградата на кинобаза „Витоша“ е нова, а преди години на мястото й се е разполагал пионерски лагер. Тук се намира и Музеят на водното конче и совата, наблизо са също Дендрариумът (колекция от над 140 дървесни вида) и Музеят на мечката.

Програма 23 и 24 август:

13,00 часа:

"Грубо", "Котка", "Маша и мечока - Големият урок по пиано", "Маша и мечока - Ден за пране", "Маша и мечока - Сам вкъщи", "Призрачният оркестър", "Зелето на заека", "Бананов бургер";

14,00 часа:

"Бавно, плавно", "Международен ден на бащата", "Отражение", "О, Уили", " Последна песен", "Снежинка", "Град", "Колумб", "Ньоша"

RB Dress III - изложба на Маргарита Милева 

Кога: 21 - 30 август, откриване, 21 август, 18:00 часа
Къде: Склада

"Полинезия, маорите, изкуството на тези далечни култури и особено татуировките, които покриват почти целите им тела ме вдъхновиха при създаването на RB Dress III. Останах запленена от това специфично изкуство и пожелах да го нтерпретирам по съвременен начин. Характерна за маорските татуировки е точната геометрия. Като тръгнах от кръглите форми, аз потърсих подобно изграждане в структурата на сегментите на дрехата. Събрани заедно в план те се преплитат и създават абстрактна композиция. Следвах логиката на татуировката и направих отвори на талията, за да се вижда част от тялото зад черните линии на ластиците в спиралии кръгове, както и горната част на гърба, която следва рисунака на татуировката. В избора на цветове се водех от знамето на маорите Тино Рангатиратанга. Това бяха изходните точки.

Другото са ластици.

RB Dress III e направена изцяло от ластици - 6.5 кг. и около 18 550 различни цветове и размери. При създаването й не ползвах никакви други инструменти освен пръстите си. Хиляди ластици, които преплетох, заплетох и сглобих за да създам уникалната текстура на дрехата."

125 часа отворени врати

Кога: 19 - 24 август
Къде: Природонаучен музей

Основан през 1889 от княз Фердинанд като Княжески естественоисторически музей, в бъдещия Национален природонаучен музей са се съхранявали личните колекции от птици, бозайници и пеперуди на княз Фердинанд. Първият уредник на музея е бил придворният лекар д-р Паул Леверкюн, който е бил и известен орнитолог. Тази година Националният природонаучен музей при БАН навършва 125 години и нека тържествата започнат сега – с Отворени врати в рамките на точно 125 часа. Без прекъсване.

Дните от 19 до 24 август ще изобилстват от различни творчески ателиета в музея и филмови прожекции на поредици от BBC. На 19 август след 22:00 часа в градината около музея ще има Наблюдение на прилепи с ултразвукови детектори, а на 21-ви на същото място и по същото време ще има Лов на нощни насекоми и определянето им.
Посетителите ще имат възможността да видят най-далечната находка на НПМ – късче от Марс; да разберат от какво са направени крилата на пеперудите; да се запознаят отблизо с усойница и други екзотични влечуги. На 23 август от 19:00 във фоайето на музея ще има дегустация на биопродукти от екологично земеделие, а след 22:00 може да наддавате за ставане на кръстник на нов животински вид, описван в момента от проф. Павел Стоев.

Повече иннформация може да намерите на фейсбук страницата на събитието

Вход: между 10 - 17 часа - билети на редовна цена, в останалото време - 7 лева за възрастен, 3 лева за деца до 7 години, 20 лева за семейства и групи до 4 души.

Летен фестивал на усмивките

Кога: 19 - 31 август, откриване 19 август, 18:00 часа
Къде: Vivacom Art Hall

Фондация „Имеон-Балкани” в колоборация с Vivacom Art Hall представят изложбата „Летен фестивал на усмивките”. Целта на събитието е да накара посетителите да се усмихнат и замислят върху житейските сполуки и несполуки, пресътворени с много хумор от художниците, и да отнесат доброто си настроение извън изложбената зала.

Колекцията представя най-забавните карикатури, нарисувани през последните години от майсторите на рисувания хумор в България: Чавдар Николов, Анатолий Станкулов, Алла и Чавдар Георгиеви, Георги Чалъков, Стефан Десподов, Илиан Савков, Милко Диков, Стоян Дуков, Дечко Николов, Ивайло Цветков, Ириен Трендафилов, Цочо Пеев, Иван Кутузов и Трайко Попов. Специален акцент ще бъде поставен върху творчеството на Румен Драгостинов in memoriam.

В рамките на събитието се очакват срещи с голяма част от авторите, ателиета за артистичен шарж и тематична карикатура, както и много изненади.

Вход: свободен

MuDa нетрадиционно от Япония

Кога: 24 - 26 август
Къде: лятната сцена на One More кино

Среща с нетрадиционната японска култура очаква жителите и гостите на София през Август. Като част от своето Българо-Хърватско турне японската денс група MuDa ще покаже за първи път пред българската публика оригинален пърформанс в нео стил.

Представленията ще се случат на 24, 25 и 26 август 2014 г., всяка вечер от 21:00 ч., на лятната сцена на One More кино, в парка на НДК в близост до кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Фритьоф Нансен”.

Вход: свободен

През седмицата ще видим ОЩЕ

Кино:

"Метеора"
"Нека сме ченгета"
"Пазители на галактиката"

More from View Sofia

Дечко Узунов / Васил Абаджиев - Автопортрети

Events преди 1 година

През новия изложбен сезон на 2022 г. в Художествена галерия „Дечко Узунов“ се представя първата експозиция от програмата „Срещи отвъд времето“. За тази поредица, по покана на екипа на галерията, специално ще се подготвят творби от съвременни автори, вдъхновени от творчеството на големия български творец и интелектуалец Дечко Узунов. 

София ни е Ню Йорк

All About Life преди 7 месеца

Проектът The Sofianer се провежда за втора година, с участието на над 100 артисти За втора поредна година фондация „Кредо Бонум” и „Мулти култи колектив” отправиха покана към артисти да отразят автентичния и разнообразен лик на София под формата на корица на въображаемото списание The Sofianer, в духа на легендарното американско издание The New Yorker

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?