Следва

Меренг за един следобеден чай

33 оборота в София с Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 12 Pasticceria Orsetti

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и...

All About Life преди 9 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.

Той е малък, отворен, дружелюбен, лесно се провира между най-тесните й пространства, тих, модерен, щади природата.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме. 
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града. 

Той е страхотният електромобил, с фини размери, красива външност, нулеви вредни емисии, който превръща разходката ни до най-софийските дестинации в приключение, наситено с емоция, елегантност, индивидуалност и френски шик. Малък и сладък като френска целувка, този повратлив разкош ни изненада, трогна, очарова и  влюби в себе си. Защо, как, къде и с кого - в следващите прекрасни и много софийски разказа.

Първо ТойКазва се…
 Renault Twizy - двуместният, четириколесен, полузакрит и супер стилен наш приятел.

Градът го обича…
 заради пъргавината и чудесното възпитание, за които може би се досещаш дори само от името му, съчетало в себе си думите Twi-n (две седалки), z-ero Emissions (нулеви емисии) и eas-y (просто).

Всички го зяпат… и има защо! Харизматичният красавец има чудесно поведение на пътя и е истински съблазнител с футуристичната си аура. Страхотно забавен е, но без претенции, неустоимо красив е във всичките си нюанси и има перфектни мерки (дължина 2,34м., ширина 1,24м. и височина 1,45 м), които определят скромните му 450 кг.. Въпреки че не е никак тежък, той е доста издръжлив и предлага пробег до 100 км. на максимална скорост от около 80 км./ч.

Причините да го харесваме… може да се впише във всяка компания и стремително се качва на предизвикателни софийски тротоари, промушва се по тесни улички, дефилира из пешеходни зони и паркира наляво и надясно без нито капчица затруднение. Нуждае се само от 6,8 метра, за да направи обратен завой и събира няколко големи шоколада в собствения си багажник, компактен, също като него.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… 
е готино, проветриво и весело всичко с него, особено през лятото.

На последната ни среща ни заведе в Hamachi,
а днес се спираме в...

Pasticceria OrsettiМястото... спретнато и вдъхновяващо, събрало под крилото си милион аромати и вкусове под формата на мънички, безупречно изваяни сладки скулптурки, които галят небцето и издават любов към детайла; „мечешка“ къщичка („orso” всъщност означава мечка на благозвучния и толкова любим италиански) с галещо ушите призвание „пастичерия“ или, иначе казано – сладкарска вселена, която на всяка цена трябва да се докосне.

Съществува тук от... декември 2013 година, превръщайки столичния булевард „Дондуков“ в изкушаващо сладка дестинация с уютно опънатата си тента, точно на №19.

Създават го... Деси и Жоро, две „мечета“, които умело успяват да пренесат частица от „сладкия живот“ на Италия точно под жадуващия ни за вълшебни аромати нос, с което успяват да реализират и своята дългогодишна мечта за мъничка кулинарна утопия на родна земя.

Екипът... ведро предвождан от сладкар италианец, съхранител на куп божествени, автентични рецепти от „ботуша“, плътно следван от млади и усмихнати момичета и момчета, винаги готови да ни насочат сред вихрушката от аромати и вкусове, кой от кой по-неустоим.

Хората, които често го посещават... ценители на вкуса, неусетно пренасящ в утопичната вселена на име Италия още от първата хапка, но и с осезаемо отношение към здравословната храна и безкомпромисното качество, които се връщат, отново и отново, за бърза закуска с току-що изпечен кроасан, за лек обяд със свежа салата или парче ароматна пица или пък за следобедна доза сладост под формата на кокетна кошничка с крем и ягоди.

Атмосферата, която ни пленява... приветлива,просторна и съвсем лекичко индустриална, благодарение на активната игра на куп тръби и метални полюлеи, изрядно подредени в дълъг строй точно над витрините- пазителки на сладкарските блаженства, които приятно контрастират на уютните дървени кътове и изобилието от екзотична флора на всеки ъгъл, а фотографиите, потапящи ни в красотите на стара София, са черешката на интериорната „торта“ и добавят българска искрица в „малката Италия“.

Какво да не пропуснем да опитаме... всичко в червен цвят, който се оказва абсолютен best seller сред вкусните нюанси, сото боско или казано иначе – горски мус, а също и обширното семейство на тарталетите.

И още 3 причини да го обичаме... незабравимото кафе изживяване, което ни предлага всяка ароматна доза по италиански, ултра къса, точно както я обичат на Апенините; фактът, че можем да надникнем във вълшебната работилница, гостоприемно сгушена зад мрежа от стъклени квадрати, във всеки един момент; толкова очарователната и запомняща се муцунка на мече, сформираща логото на пастичерията, което можем да отнесем със себе си съвсем лесно, под формата на мъничка квадратна визитка, и да й се радваме всеки път, когато отворим портфейла си.Обичаме да се връщаме отново и отново тук с електромобила, който обича София точно колкото нас, а именно с пълния с достойнства Renault Twizy. 

А в понеделник сме в точка номер 13. Очаквай ни, удобно настанен...

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота със страхотния Renault Twizy - 33 любими точки в града - # 1 - Maria Queen Maria

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 2 Сладкарница TEA & EAT Pastry

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 3 CICCIONE

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 4 +това

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 5 Take a Cake

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 6 Ракия Бар: Ракета

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 7 Арт клуб

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 8 Pesto

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 9 Supastar

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 10 Elephant Bookstore

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 11 Hamachi

 

 


 

 

More All About Life

Takeaway.com отличи 17-те най-добри ресторанта в България

All About Life преди 20 часа

Кои са най-добрите ресторанти в България? Takeaway.com знае отговора! Победителите от Takeaway.com Awards 2023 година, избрани с гласове на потребителите, вече са ясни. Кой получи наградите в различните категории на регионално и национално ниво, разберете от следващите редове.

Мхм, Micro-cheating и какво е това

All About Life преди 2 седмици

Откакто започнахме сегашната си връзки, с гордост можем да кажем, че не сме преживявали лично феномена „микро-изневяра“. Какво означава това? Къде вирее? И всичко ли е само… BS (bullshit)? Следва пълното обяснение на термина по-долу.