Следва

Double Trouble: На Анджелина или на Джаред отиват повече картинките

БНТ предава на живо избора на български град - столица на културата 2019

На 5 септември от  17:00 часа БНТ1 ще излъчи на живо от Министерството на културата избора на български град за европейска столица на културата...

Events преди 9 години

На 5 септември от  17:00 часа БНТ1 ще излъчи на живо от Министерството на културата избора на български град за европейска столица на културата. Водещи на извънредното предаване ще бъдат Анна Ангелова и Даниел Ненчев. С коментари по темата, техни гости в студиото ще бъдат Деяна Данаилова – началник отдел „Международна дейност” в Министерство на културата; Тони Николов – главен редактор на Портала Култура.бг и Диана Андреева – директор на Обсерваторията по икономика на културата.

В събота, 6 септември, БНТ1 ще излъчи извънреден празничен блок, посветен на 129-годишнината от Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Той е с начален час 8:55 часа и ще продължи до 12:00 часа. Водещ на студиото от София е Андрей Захариев, от Пловдив – Георги Ангелов. Сред темите, които водещите ще обсъдят със своите гости са: Лозунгите – между историческия опит и клишето; Съединението в българското изкуство; Когато Пловдив беше столица. Гостите в двете студия ще бъдат видни историци, литератори и общественици.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 8 часа

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?