Следва

Зашеметяваща изложба на Дейвид Бауи в Чикаго

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 29 септември - 5 откомври

Танцовата постановка „ Рамишвили” на феноменалните грузинци е съчетание от различни теми...

Events преди 9 години

Национален балет на Грузия - Сухишвили в София

Кога: 29 октомври, 20:00 часа 
Къде:
НДК, зала 1

Танцовата постановка „ Рамишвили” на феноменалните грузинци е съчетание от различни теми. Един от най – драматичните танци в новата, модерна програма е темата за войната. Агресията и жестокостта се противопоставят на емоцията на духовната сила и непоносимата болка от загубата на човешки животи. Въздействието на танца е подсилено от светлинни ефекти и ефектни облекла. Дизайнер на костюмите е Нино Сушишвили (внучка на Нино Рамишвили и Илико Сухишвили). Администрацията на Пентагона, предоставя различни военни облекла на специалните части на американската войска с които танцьорите участват в спектакъла.

Специално за новата програма дългите коси на момичета от балета, характерни за националните грузински танци са отрязани и късите коси са боядисани в бяло.

Със силни емоции новата програма и в частност танцът за войната бяха приети при 30 – те участия на грузинския балет в една от най- горещите точки в света – Украйна.

Разходка по луната - концерт на Константин Кучев

Кога: 29 септември, 21:00 часа
Къде: Студио 5

Най-интересният, талантлив и чудат участник в третият сезон на България Търси Талант, Константин Кучев отново ще гостува в Studio 5 на 29 септември от 21:00 ч. Специално за публиката на Studio 5, Константин ще изпълни автентична музика, взета направо от джунглата. За да се подготви за концерта, той е изследвал живота на слоновете, зебрите и жирафите в продължение на няколко години.

Завършил е докторантура по опитомяване на кучета и котки. Специализирал е усмихнати ноти при японския учен Масару Емото. Излита в космоса на 3 ноември 1957 г., на борда на руски сателит. Оттогава живее на Луната със своето куче Лайка и други лунни обитатели. Двамата заедно измислят песните, които Константин изпълнява. За първи път ще чуете на живо песни по текстове на Владислав Христов, Иван Димитров, Мария Македонска, Петя Хайнрих, Радослав Чичев, Стефан Иванов.

Вход: 5 лева

The Pathfinder - авторски акустик jazz от Progressions Trio

Кога: 2 октомври, 22:00 часа
Къде: Студио 5

Добре познатите на публиката Георги Петров (пиано), Димитър Карамфилов (контрабас) и Емил Тасев (ударни) или на кратко Progressions Trio отново ще зарадват гостите на Studio 5 с авторска музика в проекта си The Pathfinder. Завършили ДМА "Панчо Владигеров" и тримата изпитват голямо влечение към jazz-a и в годините свирят на едни от най-големите международни jazz фестивали по света и у нас.

Били са на една сцена с емблематични за този стил музиканти като Теодосий Спасов, Милчо Левиев, проф. Симеон Щерев, Антони Дончев, Васил Пармаков, Петър Славов, Венцислав Благоев, Владимир Карпаров и много други, сред които биг-бенда на Вили Казасян и Шибил Бенев.

 Parov Stelar отново в България

Кога: 3 октомври, 20:00 часа
Къде: Арена Армеец

Концертът на австрийската електро суинг група ParovStelar Band, насрочен за 4-ти октомври, събота, ще се състои на 3-ти октомври, петък. Промяната се налага заради предсрочните парламентарни избори през есента, заявиха организаторите от Event Zone и шеговито допълниха, че не искат приятното преживяване на концерта да замъгли важния избор.

Мястото и часът на събитието остават непроменени - зала "Арена Армеец", 20.00 ч. Всички вече закупени билети ще важат за новата дата без заверка, а почитателите, които не могат да присъстват, могат да ги върнат до 5-ти септември, петък, от местата, където са ги закупили, онлайн закупените билети пък могат да бъдат върнати в централния офис на Eventim.

The Parov Stelar Band идват в пълен състав за шоуто си у нас - Cleo Panther (вокалистка и муза на Marcus Füreder), Max The Sax (ексцентричен саксофонист, носещ специфично звучене в музиката на групата), Jerry di Monza( тромпетист, от който Parov Stelar Band не биха се лишили в никакъв случай), Michael Wittner (басист с лично отношение към всеки акорд), Willie Larsson Jr. (барабанист със силно присъствие). В центъра на шоуто е самият създател Marcus Füreder, който води музиката в неподозирани за публиката посоки. Така феновете на Parov Stelar, представят своя фаворит.

„Не мога да отрека, че вече съм по-спокоен преди концерт, но вълнението и притеснението никога не изчезват“, казва Füreder и допълва, че сценичната треска е по-силна, когато изпълнението е в клуб. "Сигурно, защото там с публиката имаме много близък досег и те усещат всичко, което и аз. Обичам да съм близо до своите почитатели - те ме учат непрестанно. Къде греша и в кое да се усъвършенствам.". С албуми като "Shine", Parov Stelar доказва, че е един от най-обещаващите продуценти на световната музикална сцена, а в последните години изглежда, че Европа вече му е малка.

"Моята Бразiлия" - фотографска изложба на Румен Койнов

Кога: 2 - 20 октомври, откриване - 2 октомври, 20:00 часа
Къде: Галерия Synthesis

Румен Койнов работи като фотограф на свободна практика повече от 25 години. От 2000г. живее и работи в град Манаус, Бразилия. След двете си изложби в България, "Амазония - земя на водите” и “Моята земя е Океана”, Румен се завръща с една различна изложба, в която за първи път любимата му тема - Амазония, е представена и в цвят.

“Моята БРАЗiЛИЯ” събира в ретроспекция поетичните портрети и пейзажи на Румен от Бразилска Амазония, докоснато от Бога място, в което времето сякаш е спряло. Внимателното око ще открие добре познати мотиви, които винаги са вълнували фотографа, но претворени в нова светлина с чувствителността на художник.

“В свят, лишен от човечност и усещане за святост, фотографиите на Румен Койнов разкриват сакралното и тайнственото в последното тяхно убежище – природата. Творбите му са дело на неспокоен дух, който отказва да се примири с грешния път, по който върви светът; те са пълни с щедрост, живот и отдаденост на ценности, които сме изгубили, но които се излъчват от силата на водата, растенията и хората в тези поетични фотографии.”

(

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Музика:

Браз петъци с Мишо Йосифов и Вили Стоянов

Кино:

"Закрилникът"

"Само на 17"

"Три дни в Сараево"

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?