Следва

SoReadable: Разпилени парченца

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Това е индустрия на стойност 300 милиарда долара, в която трафиканти прибират огромни печалби, пристратените биват повлечени в порочен кръг, а законът налага ценови битки на най-различни нива...

Events преди 9 години

УЕФА Шампионска Лига: Ливърпул - Лудогорец

Ring.BG, 01 октомври, 17:30 часа

Наркотици ООД: Ангелски прах във Вашингтон - премиера

National Geographic, 02 октомври, 21:55 часа

Това е индустрия на стойност 300 милиарда долара, в която трафиканти прибират огромни печалби, пристратените биват повлечени в порочен кръг, а законът налага ценови битки на най-различни нива – сред фермери, съмнителни лаборатории, улични ъгли в града и училища в покрайнините. Как работи този бизнес? Може ли да бъде спрян и трябва ли да бъде регулиран? Какво е влиянието му върху хората, които засяга?

Мисията на дивака - премиера

Animal Planet, 02 октомври, 22:00 часа

Когато хората от Кентъки имат нерешим проблем с някое животно, те се обаждат на Ърни Браун-младши, известен още като „Ловецът на костенурки“. Въоръжени само с голите си ръце и знания, Ловецът на костенурки и екипът му могат да хванат най-странните и най-опасните животни. От изгубени пауни до разярени рисове, от плъхове-нашественици до криещи се огромни питони – никой случай не е прекалено опасен или прекалено отдалечен за Ловеца на костенурки. В новите епизоди на поредицата Ърни ще разкрие кое създание унищожава запасите от риба, кой е злият звяр, нападащ конете в една ферма и кое е животното, което убива козите една по една.

Филипа Вакондеуш – Кухня на колела

24 Kitchen, 03 октомври, 09:05 часа

Предаването следва две много мили готвачки, които се движат из улиците на Лисабон в уникален бус. В него те приготвят типични регионални португалски ястия и ги предлагат на хората по улиците на града. По пътя ще разберем повече за типичната португалска кухня, за регионите на Португалия, както и за Лисабон.

Във всеки епизод, те ни водят на гастрономическо пътешествие до някой от регионите на Португалия, като ни показват какво е отражението му в столицата.
Експедицията започва с презентация на региона и избор на рецепти за супа, основно ястие и десерт. След това, с кухнята на колела ще се озовем на необичайно място, свързано с региона, където готвачките ще изненадат някои хора, като ги поканят да се включат в готвенето, а след това и да си хапнат от ястията.

Накрая, след добре свършената работа, двете Филипи се отдават на приятен разговор, обмисляйки следващата си дестинация.

"Преди полунощ", романтична драма, САЩ, 2013

HBO, 04 октомври, 21:05 часа

Девет години след „Преди залез”, високо оцененото продължение на филма „Преди изгрев”, режисьорът Ричард Линклейтър отново работи в екип с Итън Хоук и Жюли Делпи в „Преди полунощ”.

Третата част от поредицата представя техните герои като двойка, която отглежда своите дъщери близначки. Джеси (Хоук) се опитва да поддържа отношения с тийнейджъра Ханк, негов син от първия му брак. Но връзката им е обтегната, въпреки че Ханк е прекарал цялото лято с баща си и семейството му. Междувременно Селин (Делпи) трябва да вземе трудно решение за своята кариера.

Формула 1 - Япония

БНТ2, 05 октомври, 11:30 - студио, 12:00 часа - старт

В борба със стихиите

Viasat Explore, 06 октомври, 13:55 часа

Документален сериал за работата и културологичните и личностни аспекти на хората от сферата на професии с дейност на открито и как са повлияни те от климата, сезоните и опасните места, където работят.

Световните войни

History Channel, 06 октомври, 19:00 часа

Едва двадесет години делят едно от друго двата най-разрушителни конфликта през 20 в. – Първата и Втората световни войни. Мнозина историци обаче смятат, че те не представляват две отделни войни, а по-скоро едно общо кръвопролитно събитие, първоначално засегнало Европа, а впоследствие обхванало целия свят. Най-легендарните личности от Втората световна реално имат участие и в двата конфликта, често на един и същи терен – първо тънещи в калта на окопите при Ипер и Сома, а после, години по-късно, в Арденската офанзива и нахлуването в Нормандия. Преди да придобият слава, хора като Адолф Хитлер, Джордж С. Патън и Уинстън Чърчил са били пехотинци и редници. Това е историята на три опустошителни десетилетия война, представена от гледната точка на мъже, чийто възгледи за света са били оформени в окопите и които в един миг са поели контрол над свят на ръба на катастрофата.

Нашествие на вредители

Viasat Nature, 07 октомври, 15:45 часа

Тази поредица отвежда зрителите на едно главозамайващо пътешествие в света на нашествията на насекоми и животни, за да се види как те могат да повлияят на бъдещето на човечеството. Вижте чудовищните последици, които тези огромни маси от живи твари, селскостопански болести и вредители, мутации на плевели, нашествия на влечуги, заплахи предаващи се чрез водата, и огнища на заразни болести оказват върху нашия природен свят. Наблюдава се наличието и на един тревожен обрат: всички тези събития всъщност започнаха да се случват на Земята през последните години – а те могат да засегнат всички, в най-широк мащаб и то много скоро.

Да разкриеш истината: Пристрастен към пластичната хирургия

TLC, 07 октомври, 10:00 часа

Джанин, Стив и Криси си имат свои причини, за да лягат непрекъснато под ножа. Но всеки от тях има идеал, който може никога да не достигне...

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?