Следва

Александра Тюркмен се щракна с Кара Делевин

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 20 - 26 откомври

Задава се нов фестивал на софийската сцена, който съчетава различни музикални елементи в едно синхронизирано цяло...

Events преди 9 години

София Фюжън Фест

Кога: 23 октомври
Къде: Mixtape 5

Задава се нов фестивал на софийската сцена, който съчетава различни музикални елементи в едно синхронизирано цяло. Първото издание на София Фюжън Фест ще се проведе на 23-ти и 24-ти октомври в двете зали на столичния club *MIXTAPE 5*.

След подгряващите събития на София фюжън Префест  дневната програма на фестивала (B-Side) включва изложение на ръчно изработени музикални инструменти от български майстори и музикален базар. На сцената на голямата зала и в двете фестивални вечери ще излязат по седем популярни български фюжън групи, за да представят многообразие от звуци и възможности.

Концертите на фестивала ще са на сцената в A-Side, където всяка фюжън вечер ще излизат по седем български утвърдени формации, които преплитат в музиката си различни звуци, инструменти и традиции.

Повече за събитието и програмата на София фюжън фест, може да видите на фейсбук страницата.

Вход: 15 - 30 лева.

Лара Фабиан - концерт

Кога: 22 и 23 октомври, 20:00 часа
Къде: НДК, зала 1

Световно известната певица Лара Фабиан ще зарадва почитателите си в България не с един, а с два концерта, заради големия интерес на публиката.

Организаторите на събитието обявиха днес още една дата за гостуването на белгийско-канадската поп звезда. Освен на 23 октомври, Лара Фабиан ще излезе пред българската публика и на 22 октомври в зала 1 на НДК.

Самата изпълнителка също иска да направи повече от един концерт в България, тъй като гостува за първи път тук и има огромно желание да бъде максимално време сред публиката и да се срещне със своите почитатели.

Лара Фабиан ще изпълни най-големите си хитове, сред които Je t’aime, Tu t’en vas, Si tu m’aime, Deux ils, deux ells, но ще представи песни и от последния си албум, който излезе на пазара през април миналата година.

Вход: билетите са в продажба от днес, като първите 300 са на промоционални цени - с 10 лева по-ниски от редовните, които са от 50 до 100 ева и ВИП - 150 лева.

Очи широко отворени - фотографска изложба на Цветан Гавровски

Кога: 20 - 31 октомври, откриване - 20 октомври, 18:00 часа
Къде: Централно фоайе, Ректорат на СУ

Техническият университет – София и Културният център на СУ „Св. Климент Охридски”представят: фотографска изложба на Цветан Гавровски, Македония.

Цветан Гавровски е роден през 1947 година. Той е доктор на техническите науки в областта на електрониката и професор в Университета „Св. Св. Кирил и Методий” в Скопие, Р. Македония. През 1992 година става инициатор на активно научно сътрудничество с Техническия университет в София, което се разшири с участието и на други университети от Балканите.

Освен с академична дейност, повече от тридесет и пет години Цветан Гавровски развива интересите и уменията си в областта на художествената фотография. Участвал е в повече от 150 групови изложби в Македония и чужбина, и е реализирал десет самостоятелни изложби в Македония, Босна и Херцеговина, България, Германия, Сърбия.

SoExhibition: Молив - изложба илюстрации на Яна Казакова

Кога: 22 октомври - 27 ноември, откриване - 22 октомври, 19:00 часа
Къде: SOHO

SoExhibition е ежемесечното зареждане на стените в SOHO с храна за душата под формата на картини, фотографии и инсталации.

На 22 октомври SOHO ще ни представи въображението на Яна Казакова, разгърнато в 28 изпъстрени с моливи илюстрации.

Вдъхновението си Яна намира в животните, планината, морето, скалите и снега, излива го в творбите си и го насочва към децата. Защото за разлика от възрастните, малчуганите не са ограничени в мисленето си и нямат нужда от обяснения защо нещо е нарисувано по даден начин.

С Яна, Иван Раденков и Александър Маринов SOHO ще ни покажат и разкажат и историята на едно охлювче на име Арко и таралежчето Алкау. Те се зараждат във въображението на малкия Явор, чиито баща - писателят Иван Раденков създава десетки истории, за да доразвие фантазията на детето си в тези първи мигове на съзидателност. В последствие когато двамата виждат имагинерните си приятели на скицника на Яна, едновременно възкликват, сякаш виждат отдавна загубен приятел: „Аррррркооооо!... Алкаууууу!“. И така се ражда нещо красиво - първата книжка от поредицата „Истории от големия двор“.

Вход: свободен

So Independent 2014

Кога: 24 октомври - 01 ноември
Къде: различни локации в града

 

Петото издание на фестивала за американско независимо кино So Independent ще се проведе между 24 октомври и 1 ноември в София.

Тази година ще бъдат показани 25 игрални и документални филми, които представят съвременното лице на американското независимо кино. Творбите са радикални - голяма част от тях отразяват тревожното време, в което живеем, пречупено през погледа на авторите.

Специален фокус в селекцията са филмите от последното издание на фестивала Sundance - един от най-влиятелните форуми за независимо кино в света.

Ще може да видим филма, спечелил голямата награда на журито и наградата на публиката - "Камшичен удар"; „52 вторника" - награда за най-добра режисура в международния конкурс;

„Завръщане в Хомс" - голямата награда на журито в международния конкурс за документално кино, а също и филма на легенарния кинокритик Роджър Ебърт „Военна история".

В София отново ще пристигнат гости от Америка, които ще проведат поредица от майсторски класове и срещи.


През седмицата ще видим ОЩЕ...


Кино:

"Живи машини"
"Ярост" ("Fury") - предпремиера
"Билет за отвъдното" ("A Walk Among the Tombstones")

Музика: 

The Funky Jazz Project - Христо Йоцов Квинтет

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?