Следва

Ирена Милянкова: Не искам да съм силна жена!

БНТ събира съдбите на едно поколение в поредицата "Връстниците"

За 55 години от създаването си, Българската национална телевизия успя да промени съдбата на много хора...

Events преди 9 години

За 55 години от създаването си, Българската национална телевизия успя да промени съдбата на много хора. Кои са нейните връстници? Какъв е портретът на хората, родени през 1959 година? Част от отговорите на тези въпроси ще даде новата поредица „Връстниците“. Зрителите ще могат да гледат осемте филма всеки петък от 21:30 часа само по БНТ 2.

„Връстниците“ ще подреди в своеобразен пъзел историите на хора от цялата страна, родени заедно с българската телевизия. Своите спомени споделят и известни личности, допринесли за духовното и културно развитие на страната. Защото целта е да се направи пълен портрет на поколението-връстник на БНТ.

Първият епизод, който ще бъде излъчен на самия рожден ден на телевизията – 7 ноември, е посветен на най-добре пеещите близнаци на България – братя Аргирови. Интересното е, че Благовест взима специално интервю от брат си Светослав по скайп, тъй като те отдавна живеят в различни държави. Любопитни са техните спомени за телевизията, младостта, и годините на славата. Двамата разказват, че не са пропускали епизод от излъчвания по БНТ сериал „Сага за Форсайтови“, където един от героите е бил озвучен от Апостол Карамитев.

Режисьори на 20-минутните епизоди са Димитър Шарков и Росен Елезов, а сценарист - Юри Дачев.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 месец

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.