Следва

Какво гледахме тази седмица: "Кривите огледала" от Дейвид Линдзи-Ъбер

За най-малките почитатели на музиката - "Котаракът Шарл" и през ноември на камерната сцена на театър "Стефан Македонски"

Първата премиера от новия сезон на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ за най-малките почитатели на музиката - мюзикълът „Котаракът Шарл”...

Events преди 9 години

Първата премиера от новия сезон на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ за най-малките почитатели на музиката - мюзикълът „Котаракът Шарл”, се състоя на 23 октомври при огромен зрителски интерес. . През ноември родители и деца ще могат да се насладят на спектакъла на 12, 22 и 28 на камерната сцена на театъра.

„Котаракът Шарл“ е съвременен прочит на една от любимите приказки на милиони деца по света – „Котаракът в чизми” на Шарл Перо. Котаракът Шарл ще очарова малчуганите със своята смелост, находчивост и преданост към своя приятел Жан, който бленува по красивата принцеса. Разбира се, благодарение на верния и изобретателен котарак, доброто ще възтържествува и любовта ще победи.



„Изграждането на музикален вкус и усет към красивото и стойностното у най-малките е една от неизменните цели на театъра,” каза директорът на ДМБЦ Марио Николов. 

Музиката на спектакъла е на българския композитор Жул Леви, а либретото – на неговата съпруга Сабина Тянкова, която бе дългогодишна солистка на Музикалния театър. Постановъчната версия и ресижурата е на Калина Ангелова, музикален ръководител е Юли Дамянов, диригент – Огнян Митонов, а  за приказната атмосфера допринасят сценографията на Евгения Раева и костюмите на Николина Костова-Богданова. 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?