Следва

DJ RADY с още музикални разкази в YALTA CLUB

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Влиянието върху действията на тълпата води до големи промени в поведението – подвеждаме хората, че ще забогатеят и ще живеят по-дълго...

Events преди 9 години

Контрол над тълпата, еп 1

National Geographic, 19 ноември, 19:05 часа

Влиянието върху действията на тълпата води до големи промени в поведението – подвеждаме хората, че ще забогатеят и ще живеят по-дълго.

Вещомания: погребани живи: Някъде в купчината

TLC, 19 ноември, 19:00 часа

Вижте отблизо живота на вещоманите и разберете психологическите причини за тяхната мания да трупат и съхраняват огромни количества непотребни вещи.

 

Магията на науката: Дамоклев меч

Discovery Channel, 20 ноември, 14:00 часа

Как един фокусник може да смачка десеттонен петролен танкер като че ли е кутийка от безалкохолна напитка? Как човек може да левитира 15 сантиметра над земята? Новата поредица „Магията на науката” съчетава изкуството и мистериите на уличните фокусници с неподправената сила на науката, за да ни разкрие невероятните механизми зад привидни чудеса. Във всеки епизод, млади илюзионисти очароват публиката със своите вълнуващи номера, като завършват представленията си с нещо удивително и мащабно. След това те разкриват науката, която се крие зад магиите. Същевременно скрита камера заснема реакциите на публиката по време на изпълението на впечатляващите трикове, които, разбира се, се случват благодарение на науката. Предаването „Магията на науката” ни показва как невъзможното става възможно.

Пекарната на мисис Чайлд 

Fiesta TV, 21 ноември, 15:30 часа

В тази поредица лейди Джулия кани в собствената си кухня цял майсторски клас пекари, хлебари и сладкари. Тук асистентите на тестото и доцентите на брашното защитават титлите си под зоркия контрол на кулинарната законодателка.

Правенето на хляб е благородно и отговорно занимание, затова мисис Чайлд и учениците й се заемат да ви отърват завинаги от клисавите и текляви опити за домашна пита или кейк. Майсторите на фокачата и погачата, на кейка и шоколадовата торта ще ни запознават с азбуката на месенето, втасването, бухването и печенето.

Мисис Чайлд насърчава подопечните си и се грижи за доброто настроение, защото тъкмо в него е ключът за успеха и причината толкова много хора да бягат от стреса сред облаци брашно и аромат на препечена коричка.

"Моят брат е идиот ", комедия, САЩ, 2011

HBO, 21 ноември, 23:55 часа

Нед /Пол Ръд/се „омагьосва” до състояние, в което не различава какво поглъща и какво забърква. Като дете той е бил надеждно и обичано хлапе, което обаче поема по грешния път. Веднага след като е освободен от затвора Нед се радва на грижите на трите си сестри /Зоуи Дешанел, Емили Мортимър и Елизабет Банкс/, които една след друга се надпреварват да се грижат за него.

На Нед обаче не му пука за тях и предпочита да прекарва времето си с любимото същество – кучето Уили Нелсън.

Загадки в музея 

Viasat History, 21 ноември, 13:15 часа

Музеите са местата, на които държавите излагат своите чудни съкровища от миналото – често странни и любопитни останки от епохални събития, които са оформили облика на историята. Зад всеки артефакт се крие по една история, която трябва да бъде разказана и много тайни, които трябва да бъдат разкрити – разкази, изпълнени с мистерии и скандали, убийства и интриги. Всеки час от тази поредица отвежда зрителите на едно завладяващото, разкриващо много тайни, а понякога и шокиращо пътешествие в миналото на Америка, връщайки се отново към най-важните събития в нейната история и преосмисляйки онова, което е останало в миналото. Поредицата обхваща широк спектър от въпроси, като проучва тъмните ъгълчета и скритите тайни на институции, посветени на различни популярни и забавни теми – невидими шпиони, хладнокръвни убийци, динозаври, паранормални явления, Стария Запад, Студената война и много други. Ние се занимаваме с някои от най-дълго просъществувалите мистерии в историята – както познати истории, така и малко известни факти, които никога преди не са били разказвани по телевизията.

Малки въпроси, еп 1 

Viasat Nature, 22 ноември, 18:30 часа

Над земната повърхност хората обикалят из всички краища на света, но насекомите са тези, които управляват света под земята. Тези създания са развили пет милиона забележителни начини за раждане, общуване, изграждане и ловуване. Вижте тези създания в тяхната стихия – от ловните капани на мраволъва, до методите, използвани от термитите, за да поддържат своите гъбни ферми охладени.

Формула 1, Абу Даби, Обединени Арабски емисрства

BNT2, 23 ноември, 17:30 часа - студио, 18:00 часа - старт

Мисията на дивака: Големите котки

Animal Planet, 24 ноември, 11:55 часа

Когато хората от Кентъки имат нерешим проблем с някое животно, те се обаждат на Ърни Браун-младши, известен още като „Ловецът на костенурки“. Въоръжени само с голите си ръце и знания, Ловецът на костенурки и екипът му могат да хванат най-странните и най-опасните животни. От изгубени пауни до разярени рисове, от плъхове-нашественици до криещи се огромни питони – никой случай не е прекалено опасен или прекалено отдалечен за Ловеца на костенурки. В новите епизоди на поредицата Ърни ще разкрие кое създание унищожава запасите от риба, кой е злият звяр, нападащ конете в една ферма и кое е животното, което убива козите една по една.

УЕФА Шампионска Лига: Базел - Лудогорец

Ring TV, 25 ноември, 12:10 часа 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?