Следва

Всяка неделя по една НЕДЕЛЯ #2

Супер храни за супер кожа

Сигурно често се чудиш, каква е тайната на перфектната кожа...

Health преди 9 години

Сигурно често се чудиш каква е тайната на перфектната кожа.

Всъщност, за да запазиш кожата си без несъвършенства, млада и сияйна е много важно да й осигуриш нужната разнообразна и балансирана диета, която да й дава точните хранителни вещества. С тези прости съвети, които сме ти подготвили, спокойно можеш да стимулираш здравето и жизнеността на кожата си.

Водата е най-добрият приятел на кожата! – задължително, всяка сутрин пий по чаша топла вода с резен лимон и по около 2 литра чиста вода през остатъка на деня.

Балансирай нивата на кръвна захар! – за да стабилизираш тези нива и да си гарантираш перфектно чиста кожа, хапвай протеини с въглехидрати, но избирай нерафинирани въглехидрати.

Закуска:

Пресни горски плодове, кисело мляко и тиквени семки

Комбинирай пресните сезонни боровинки и малини със свежо кисело мляко и тиквени семки. Тези малки плодчета, освен много вкусни са с високо съдържание на витамин C, който ти помага да защитиш кожата си от свободните радикали, като същевременно тиквените семки са с високо съдържание на Омега-6 масла, които помагат да се регулира омазняването на кожата.

Овесени ядки

Не е чудно, че всеки препоръчва овесените ядки за закуска. Овесът е богат на калций, калий, магнезий, витамин E, витамини от група B, протеини и още други. И освен, че помага подобряването на кожата, той е добър приятел на кожата, когато си подложен на стрес и умора.

Просо

Просото е един от любимите ни продукти от здравословните хранителни стоки, просото е богато на силиций, което е жизнено важно за здравето на кожата, косата, зъбите, очите и ноктите. Хапвай го като каша комбинирана с любимите ти плодове и ядки.

Обяд:

Пиле на грил и салата от леща

За обяд към печеното пиле добави салата от спанак, към който прибави охладена сварена леща и настърган морков. Овкуси със сок от лимон и черен пипер.

Освен вкусен, този обяд е и много полезен за кожата. Лещата и пилето са добър източник на селен, който е чудесен за здрава кожа и коса.

Към тази салата можеш да добавиш авокадо, което е снабдено с антиоксиданти, да не говорим за калий, витамини и добри мазнини, които със сигурност са най-вкусното оръжие в борбата срещу бръчки.

Крес

Винаги можеш да разнообразяваш основата на своята салата с него. Кресът е брилянтен аксесоар за салата, той е пълен с витамини A и C, и работи като естествен антибиотик, за да помогне на кожата да се излекува и да се пребори с появилата се досадна пъпка.

Вечеря:

Печена сьомга с чери домати

Изпечи сьомгата и доматите и сервирай със задушени картофи обвити в песто от босилек. Кожата ти ще ти благодари, защото доматите предлагат защита срещу слънчевото изгаряне, а сьомгата е добър източник на незаменими мазнини, които запазват еластичността на кожата.

Мазни риби

Рибата е богата на полезни за кожата мазнини, но кои риби всъщност се квалифицират като „мазни”? Добави в списъка си за пазаруване: херинга, скумрия, сарделата, сардини, пъстърва, аншоа и шаран. Хапвай ги запечени на фурна и обилно полети с лимонов сок.

Кълнове

Различните кълнове са най-чистата и питателна храна, която можеш да си представиш. Винаги, когато можеш ги добавяй, като гарнитура на любимите си ястия и сандвичи.

Междинни закуски:

Гаспачо и бадеми

Направи си страхотна свежа супа, като пасираш краставици, домати, червена чушка, чесън, пресен лук и босилек със зехтин и червен винен оцет. Сервирай студена и гарнирана с бадеми. Суровите съставки в тази супа са препълнени с антиоксиданти витамини и минерали. Бадемите пък са добър източник на основни мазнини, които помагат на кожата да се регенерира и лекува пъпки.

Ягоди с маскарпоне

Мариновай пресни ягоди с балсамов оцет и ги прибави към смес от малко сирене маскарпоне с кисело мляко. Киселото мляко осигурява на червата полезни бактерии, които подпомагат храносмилането. С високото съдържание на желязо и страхотни в прочистване на цялото тяло, ягодите са супер плод, който трябва да хапваш по-често, когато се намира на пазара.

Диня и пъпеш



Независимо дали предпочиташ дини или пъпеши, тези ароматни летни плодове са отличен начин да дадат нов тласък на организма ти. Независимо дали ги хапваш сами или комбинирани с мед и ядки, тези плодове ще ти помогнат да детоксикираш твоето тяло отвътре навън.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.