Следва

Половин милион крачки болка

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

В една дъждовна утрин инспекторът от криминалната милиция заедно със съдебния лекар отива да разследва убийство...

Events преди 9 години

Инспекторът и нощта 90 години от рождението на Георги Калоянчев /100 години българско кино/ игрален филм /България, 1963г.

БНТ1, 14 януари, 23:00 часа 

В една дъждовна утрин инспекторът от криминалната милиция заедно със съдебния лекар отива да разследва убийство. Маринов, човек с тъмно минало и нисък морал, е намерен мъртъв. Лекарят е категоричен, че е самоубийство, тъй като чашата с отровата е налице, но инспекторът не мисли така, защото чашите са две. Следствието го среща с всички обитатели на старата къща и разкрива различни страни от живота на тези хора със сянка на подозрение.

Кой го е направил? Баев, когото съседите са видели да излиза от апартамента на Манов. Димов, който е замесен чрез определени документи или Жана, любовницата на жертвата. Признанието на хубавата Жана, че е дала на стария любовчия Маринов луминал, за да си тръгне по-скоро от дома му я поставя на първо място сред заподозрените. След изследването на шишето се оказва, че луминалът е в малко количество, а Маринов е починал от цианкалий. След разпита на лекаря - съсед се оказва, че покойният е бил болен от рак в стомаха. Признанието, че му е дал цианкалий по негова молба оневинява всички. В ушите на инспектора дълго звучат думите на лекаря, че "един мъртъв мръсник е по-приятен от един жив мръсник".

Биатлон, Световна купа Руполдинг: Щафета (жени)

Eurosport, 15 януари, 10:00 часа 

Пари в менюто

TLC, 15 януари, 17:00 часа 

Ник Стивънс е водещ на първата игра по TLC - "Пари в менюто". Във всеки епизод Ник доставя храна на нищо неподозиращ клиент. Преструвайки се на момче за доставки, той изненадва участниците и им дава шанс да превърнат храната си в богатство, като я заложат в игра, провеждаща се в техния апартамент.

Ако те отговорят правилно на всички въпроси, ще си получат обратно вечерята и 3000 долара. Но ако отговорят грешно, Ник си тръгва с парите и храната им.

Ще успеят ли гладните състезатели да спечелят храната и парите с помощта на един-единствен жокер?
 

Палитра от вкусове

24 Kitchen, 16 януари, 11:35 часа 

Майстор-готвачът Максут Ашкар вярва, че „готвенето е изкуство, а готвачът е творецът, който се стреми да получи идеалния вкус.”

В „Палитра от вкусове“, с помощта на въображението и усета си за дизайн, Максут успява да превърне традиционните турски ястия, готвени досега по стари рецепти на майки и баби, в изискани и апетитни блюда, съответстващи на съвременното и модерно кулинарно изкуство.

В отделните епизоди Максут демонстрира на зрителите практични и здравословни методи за приготвяне на традиционните турски ястия, като обръща специално внимание на продуктите, които използва.

Във всеки епизод един продукт от традиционната турска кухня е в центъра на вниманието на готвача, който ни показва здравословни и практични начини за приготвянето му.

 

В кухнята на Максут се случват чудеса! Готвенето ще се превърне в изкуство, а вкусът на ястията ще бъде съвършен!

"Обет за мълчание", криминална драма, САЩ, 2013

HBO, 17 януари, 17:50 часа 

Кейт се завръща в родния си град, за да оглави полицейското управление и да се опита да се справи с вълната от убийства, които преобръщат с главата някога спокойния живот на малката общност амиши, сред които е израснала.

Кейт (Нев Кембъл) е млада жена, израснала в малката и мирна общност на амишите от Пейнтър’с Хил, щата Охайо. Малко след серията жестоки убийства, които разтърсват из основи и преобръщат с главата надолу живота на нейните съграждани, тя напуска градчето. Петнайсет години по-късно назначението за шеф на местната полиция я кара да се върне в родното си място и това завръщане моментално отваря незарастнали докрай стари рани, събужда заспали чувства и вади на показ една мрачна тайна, която е в състояние да погуби кариерата й. Ще успее ли Кейт да се пребори с призраците на миналото, които очевидно са жадни за мъст и реванш.

Апокалипсисът на "Челюсти във въздуха"

Animal Planet, 17 януари, 20:00 часа 

Фотографът, изследовател и експерт по акули Крис Фалоуз и продуцентът на филми за животни Джеф Кър се завръщат на Острова на тюлените, Южна Африка, за да научат повече за големите бели акули, които живеят край бреговете на острова. Екипът, въоръжен с модерни камери, специално създадени за заснемането на най-страшния океански хищник от нова гледна точка, се отправя към своето последно пътешествие. В търсене на една определена акула – 4,30-метровата голяма бяла акула, известна като „Гигантът“, Крис и Джеф стигат по-далече отколкото когато и да било. Те правят всичко необходимо, за да покажат силата и красотата на този огромен звяр, дори ако това означава да рискуват живота си за заснемане на кадри отблизо.

Зона 51: Тайните досиета на ЦРУ

National Geographic, 18 януари, 18:10 часа

National Geographic разказва историята на една от най-секретните бази на американската армия – прочутата „Зона 51”, която вдъхнови създателите на „Досиетата Х” да измислят цяла теория на конспирацията.

В документалния филм ще видим какво действително се е случвало зад оградите на базата в пустинята на Невада. С помощта на наскоро разсекретени документи на ЦРУ, предаването открива конкретни личности, които са работили там – радарни специалисти, пилоти и охранители. Ще научим и повече за авиационните програми U2, A12 и HAVE BLUE, които осигуряват въздушната мощ на американската армия от Студената война досега.

Как функционират градовете

Viasat Explore, 18 януари, 14:40 часа 

Завъртаме кранчето на душа и потича чиста вода. Купуваме храна, отгледана на другия край на света, от съседния магазин. Пристигаме направо в офиса с влак, мерто или друг транспорт. Включваме компютъра и той се захранва. Нашите градове са като огромни сложни живи организми – също както човешкото тяло; те разчитат на своите жизненоважни органи – градската инфраструктура: енергия, транспорт, храна, вода и сгради, които ги поддържат живи, както и хората, които живеят и работят в тях. Настоящата поредица изследва как функционират тези жизненоважни системи. Ще посетим много от гениалните инженерни проекти и жизненоважните предприятия, които ще продължат да поддържат нашите градове функциониращи и през предстоящите години.

Микросветове в природата

Viasat Nature, 19 януари 08:45 часа

Дълбоките води са най-голямата екосистема на планетата. Запознайте се с медузи с пипала, дълги 40 метра, риби с прожектори и гигантски мокрици, които са част от богатата гама чудати форми на живот в тях.

Вижте как функционира земята по един изцяло нов начин, докато тази завладяваща поредица разплита една след друга загадките на нашата планета. Земята е съвкупност от светове в рамките на други светове, като всеки един представлява една самостоятелна екосистема, изпълнена с живот. Тези микросветове зависят от сложна мрежа от връзки и природни сили, като това прави всеки един от тях уникален. Пътувайки по целия свят, тази невероятна поредица изследва различни микросветове, като островите Галапагос, тревните екосистеми на Серенгети, Свалбард в северния полярен кръг, Тропическите гори на Амазония и австралийската пустиня Червения център, за да открие ключа на живота във всеки от тях. Тя също така разкрива какво може да се случи с тези екосистеми - а всъщност и с нашата планета - ако нещо наруши тяхното деликатно равновесие.  

Стоманената свръзка: Архипелагът Кодиак, Аляска

Discovery Channel, 20 януари, 03:30 часа 

Поредица „Стоманена връзка” подлага на тест уменията на хора, които се виждат за пръв път, а трябва да оцелеят заедно. Програмата представя двама специалисти по оцеляване с противоположни мнения, които приемат предизвикателството да останат живи в продължение на 21 дни.

 

Те трябва да преодолеят условията в едни от най-негостоприемните места на земята, завързани един за друг с шестметрово стоманено въже. Задачата им е да се справят не само с предизвикателствата на околната среда и с необходимостта от топлина, вода и храна, но и да се изтърпят един друг. Целта им е да стигнат до спасителния лагер, но докато го намерят, неведнъж ще им се налага да вървят по ръба на бръснача.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?