Следва

Новите АРТ лица: Ража Дабдуб и Илияна Георгиева - PLAY ON!

Баща и син си говорят за Левски - нова рубрика на БНТ

От 23-ти февруари БНТ1 започва излъчването на 5-серийна рубрика, посветена на Васил Левски...

Events преди 9 години

Уникалният формат „Имам да ти казвам нещо”, търси изгубената връзка между поколенията, през разказа за живота на Дякона. Всеки понеделник в минутите след 7 часа, в рамките на сутрешния блок „Денят започва”, зрителите ще проследят срещата между един баща – Андрей Захариев и неговия 10-годишен син – Андрея Захариев. Разговорът между тях се развива около въпросите – как се става човек-лъв, какво събира Левски и Иисус, защо още не можем да настигнем някои от идеите на Апостола.

Връзката между бащата и сина наистина е интересна. Андрей Захариев е доктор по философия , изследовател на световната история, водещ на телевизионно предаване, пее възрожденски песни и пише есета. Но в тази документална поредица той ще се изправи пред въпросите на своето дете и ще трябва да отговори на най-трудните от тях.

Лицето на „По света и у нас” и „БНТ Такси” Спас Кьосев за първи път влиза в ролята на режисьор. Впечатляващите кадри са дело на операторите Атанас Атанасов и Мартин Велчев, Вяра Китанова е асистент-режисьор, а Албена Колчакова - продуцент. „Имам да ти казвам нещо” се реализира по идея на Райчин Генов.

Форматът пита дали съкровището което търсим, в крайна сметка, не е скрито именно в домашното ни огнище. Единственият начин да промениш някого или нещо е чрез личен пример. Нашият проект се опитва да подскаже, че общото ни бъдеще зависи най-вече от отношенията по между ни, от вниманието, което си обръщаме, от уроците на времето, които се предават от баща на син.” – казва Спас Кьосев за поредицата.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?