Следва

Директно от PR-a: "Академията за мода връчи Златна игла 2015"

Вечният въпрос - Как да сваля последните три?

Случва се така, в процес на отслабване, теглото да се закотви на определени килограми, ядеш малко, полагаш усилия, а кантарът не мърда нито грам...

Health преди 9 години

Случва се така, в процес на отслабване, теглото да се закотви на определени килограми, ядеш малко, полагаш усилия, а кантарът не мърда нито грам. Доста е досадно ако са ти останали още три килограма до желания резултат. Какво може да ти помогне в този случай?

Консумирай повече фибри
Тъй като метаболизмът вече работи доста ефективно, яж богати на фибри храни, които отнемат повече време за храносмилане и затова изискват повече загуба на енергия.

Увери се, че ядеш правилните храни
Дисбалансът в стомашно-чревния тракт може да предизвика увеличаване на теглото. По този начин, за да възстановиш баланса на бактериите в червата, приемай пробиотични добавки или кисело мляко. Недостигът на калций и витамин D може да усложни свалянето на килограми, така че увери се, че в диетата ти присъстват плодове и зеленчуци, богати на калций млечни храни и продукти с високо съдържание на витамин D.

Трябва да се отбележи, че омега-3 мастни киселини също имат важно значение за здравословния метаболизъм, следователно, включи в менюто си мазна морска риба, яйца, орехи, семена чиа и ленено семе.



Нека тялото да ти почива достатъчно
Недостатъчното време за сън (по-малко от шест часа) може да намали количеството на лептин - хормон, който ни кара да се чувстваме сити, което от своя страна увеличава присъствието на грелин - хормонът на глада. Проучванията показват, че чувството на вялост на следващия ден се проявява, средно в 549 допълнителни калории, които консумираме, без дори да го осъзнаваме. Освен това, липсата на сън забавя метаболизма, поради което горим с 20% по-малко калории.

Усъвършенствай тренировките си
Ако спазваш една и съща тренировъчна програма, организмът вероятно е привикнал с рутината. Трябва да промениш заниманията и да увеличиш тяхната интензивност. Тренирай по-дълго или по-интензивно, увеличавай теглото, което вдигаш, прави повече повторения и променяй последователността или тренирай два пъти на ден.



Откажи се от коктейлите
Алкохолните напитки са не само ненужни калории и токсини, те също потискат производството на глюкоза, която е необходима за поддържане на нормалното ниво на кръвната захар, което от своя страна забавя метаболизма. Да не говорим за факта, че алкохолът стимулира апетита и увеличава влечението към мазни храни.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.