Следва

Залезът на Анна Уинтур, или как звездите вече не се интересуват от нейното мнение

Какво гледахме тази седмица: "Омайна нощ" в Независим театър

От затвора се излиза понякога... в отпуск. Тя има пет дни. Алкохолът в чашата е коняк. Мястото е...

Events преди 9 години

От затвора се излиза понякога... в отпуск. Тя има пет дни. Алкохолът в чашата е коняк. Мястото е някоя от малките гари във Франция. Дестинацията - Париж. Времето на действието е нощта, а за компания се появява един мъж.

Асен Блатечни е преуспял телевизионен водещ, чието лице е разпознаваемо. Животът му го е напрвил доволен и той мисли, че светът е в краката му. Мария Сапунджиева чака влака за Париж и има само пет дни свобода. В създалата се ситуация, възможното развитие на оставащите часове от нощта са флирт и още коняк в чашите.

В тази комедия на френското театрално изкуство, Мария Сапунджиева и Асен Блатечки играят рок, Юрий Ангелов е човекът зад бара, отговорен в чашите да има коняк и шампанско, а атмосферата е Омайна. Действието се развива в две части, вечерта и сутринта след нея, и през цялото това време се носи привкус на добре свършена работа от талантливите актьори с блестящо чувство за хумор. Няма как да не споменем, че режисьор на пиесата е незабравимия Велко Кънев, а този факт е просто още една кукичка, на която можеш да се хванеш, за да отидеш на театър тези дни.Постановката е част от програмата на “Независим театър”, който отвори врати на шести май. Свеж проект от създателите на младежките школи към НАТФИЗ, МОНТФИЗ, който има за цел да споделя сцената си с представления, създадени извън държавните и общински театри. Ще се продуцират самостоятелни проекти и непрестанно ще се отправят предизвикателстава, както се случи на откриването на “Независим театър” с постановката "Омайна нощ".С коктейл след представлението се ознаменува откриването на първия български независим театър, a ние оставаме на линия, за да следим развитието на един толкова свеж проект в сферата на изкуството. И нямаме търпение за следващите набелязани постановки в програмата, която за май е плътно запълнена. Вратите са широко отворени и очакват своите звители.


 
Повече информация за новия театър тук >>>

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 месец

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.