Следва

Безброй пъти ми се е случвало да си кажа, "защо ли този момент не може да продължи вечно?" Това може да важи за пътуване, за целувка

Леден кокосово-шоколадов шейк

Леден кокосово-шоколадов шейк...

Food преди 8 години

Днес сме на тема сладко, но само защото е сладко не значи, че не може да бъде и полезно. Събираме няколко любими вкуса в едно - шоколад, кокос и червени плодове, за да си заформим страхотен леден десерт, който да пийваме с удоволствие и приятна компания.

За два шейка ще ни трябват:

1 кокосов орех
300 мл. кокосова вода (може и кокосово мляко, ако искаме по-плътен вкус)
2 супени лъжици какао (можем да добавим и още ако искаме)
½ шушулка ванилия
щипка канела
1 супена лъжица сироп от агаве или кленов сироп
натрошен лед (около 2 чаши)

За намачканите плодове:
1 чаша микс от любимите ни летни плодове (например малини и ягоди)
1 чаена лъжичка ванилия
1 чаена лъжичка захар
Черен шоколад за украса

Как да си ги приготвим:

Започваме като слагаме плодовете заедно в купа с ванилията и ги намачкваме с вилица като оставяме и по-големи парченца, след това поръсваме със захарта, която ще извлече всички сладки и ароматни сокове от плода. Оставяме ги така за около 10-15 минути, след това ги разбъркваме с лъжица.

Внимателно чупим кокосовия орех и с лъжица обираме цялата мека част отвътре. После поставяме всички съставки за шейка в блендер (без леда). Пасираме на висока скорост за една минута, добавяме шепа лед и пасираме за няколко секунди докато се натроши. Опитваме и прибавяме още какао или сироп, ако преценим.

Сервираме в стъклена чаша като отгоре добавяме голяма лъжица от плодовата смес и няколко парчета натрошен черен шоколад. Слагаме сламка и готово - страхотен леден шейк за горещи следобеди!

More Food