Следва

Бих замразил пътя за Банско! 40 км преди самото Банско. Началото на октомври.. има всички цветове, които познавам

Нудълс с пикантен сос “Чимичури”, чери домати и хрупкав кейл

Нудълс с пикантен сос “Чимичури”, чери домати и хрупкав кейл

Food преди 8 години

Кой не обича паста във всичките й разновидности. Днешната ни е източна и идва под формата на оризови нудълс, които си приготвяме със сос от разнообразни пресни билки и сервираме със запечени домата и така полезното зеле Кейл.

Какво ще ни трябва:

1 пакет нудълс (около 250 гр.)
1 връзка пресен магданоз
1 връзка пресен риган
1 стрък мащерка
сока от 1 лимон
1 малка люта чушка
зехтин
Сол и черен пипер
1 малка глава лук, нарязана на ситно
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
500 гр. чери домати
1бр. кейл
сирене Пекорино

Как да си ги приготвим:

В тенджера слагаме подсолена вода да заври, след това сваряваме пастата както е описано на опаковката. Прецеждаме и овкусяваме с няколко капки зехтин.

Приготвяме соса “Чимичури” като в кухненски робот или пасатор слагаме магданоза, ригана, мащерката, лимоновия сок и лютата чушка, пасираме за няколко секунди и след това прибавяме малко зехтин и пасираме отново. Продължаваме да прибавяме зехтин и да пасираме докато получим смес подобна на песто, но не толкова мазна. Когато преценим, че сме готови, овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме настрана.

В нагорещена фурна поставяме лука и чесъна с малко зехтин в тава, пържим за няколко минути, докато лука стане полупрозрачен и ароматите се смесят. Добавяме доматите отгоре и зелето кейл, поръсваме със сол и черен пипер, покриваме с фолио и печем в продължение на 5-7 минути.

Слагаме нудълите в купа и разбъркваме със соса. Сервираме на дървена дъска или в големи чинии като отгоре прибавяме запечените зеленчуци и настъргано сирене Пекорино и сме готови. (Колкото повече сирене толкова по-добре, според нас, разбира се).

Акомпанираме с чаша хубаво пино ноар.

 

More Food