Следва

Славена Вътова показа малката Ема

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 27 юли - 2 август

Сладоледът е универсално обичано лакомство от малки и големи навсякъде по света, но и в неговото приготвяне...

Events преди 8 години

GAME NIGHT

Кога: 27 юли, 19.00 часа
Къде: Smuggler's Diner (ул.Христо Белчев 29)

В понеделник (27.07), след 19:00 часа Smuggler's Diner са посветили времето си на Game Night. Всеки, който иска да комбинира бира, добра храна и игри като: Settlers of Catan, Carcassonne, 7 Wonders, Small World, Loony Quest, Pandemic, Cluedo, DiXit, Ticket to Ride, Mascarade, Monopoly, Scrabble, Rory's Story Cubes, 20 questions и Jenga е истински добре дошъл.

Вход: Свободен!

Направи си сам домашен сладолед

Кога: 28 юли, 19.00 часа
Къде: betahaus

Във вторник, 28 юли, в betahaus Sofia можете да присъствате на една разхлаждаща лятна вечер с екипа на онлайн фермерски пазар Farmhopping Bulgaria, посветена на сладоледа и приготвянето му в домашни условия. 

Поканени са още Медената къща и тяхната машина за сладолед, както и Катя от кулинарния блог Sugarmouse, така че ледените изкушения са поверени в добри ръце. 

Сладоледът е универсално обичано лакомство от малки и големи навсякъде по света, но и в неговото приготвяне нещата могат да се объркат и да се появят съставки, на които не им е там мястото - изкуствени подсладители, аромати и оцветители, сухо мляко и други вредители. 

Затова, както с всичко друго, най-сигурно е да си го приготвиш ти. И не се плаши, не е чак толкова трудно - резултатът може да стане изключително вкусен с минимални усилия

Участието е безплатно, ако се регистраш предварително тук, а за нерегистрираните входът ще бъде 5 лв. 



TOY LETTERS Ska-Core & KONTRAS

Кога: 29 юли, 20.00 часа
Къде: Маймунарника

► Група Kontras, е създадена през 2012 година. Стилът е ска/пънк с примеси и на други стилове. До сега имат издаден 1 албум, който се казва “Grad”, Групата е свирила в много клубове в Сърбия, включително в Ниш, Белград, както и на няколко фестивала, включително: Mediana Balkanrock Fest, Naissus Street Fest I и II. Подгрявали са легендарната ска банда The Toasters на концерта им в Ниш.

► Toy Letters е българска Ска-Кор банда от София. Създадена през 2010г, групата преминава през много трансформации до днес, изграждайки свой собствен стил повлиян от фънк, реге, ска, пънк и хип-хоп. Групата прави участия в повечето клубове в страната, участва на фестивала Fun City във Варна през 2014, а през тази година гостува на фестивал за улична култура в Ниш-Сърбия – Naissus Street Fest. Момчетата имат издадено едно EP, което може да се свали безплатно от тук, както и две видеа записани съвместно с екипа на Amps on air.

Вход:
Свободен! 



читАлнЯта - официално откриване

Кога: 29 юли, 19.00 часа
Къде: Градска градина

След повече от 9 месеца подготовка, изоставеният павилион в Градската градина най-после е ремонтиран и читАлнЯта вече официално може да отвори врати в новата инфо точка на София.

На 29 юли, сряда, от 19:00 ч., ще бъде отбелязано официалното начало на проекта, осъществен с подкрепата на всичките дарители (близо 600!) и доброволци, които се включиха в реализирането на идеята със своите любими книги, с отделеното време, енергия и добри думи.

По време на събитието ще бъдат връчени тържествено първите читателски карти на основните ни партньори и съмишленици, а с музикална изненада за всички в парка ще се включат от ансамбъл за съвременна класическа музика “180 градуса”.

Важно: От 30 юли, четвъртък, читАлнЯта ще отвори врати и за всички граждани, а притежателите на дарителски сертификат ще могат да вземат на място своята читателска карта всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

За да се развива и обновява непрекъснато книжната колекция на читАлнЯта, дарителската кампания за книги остава постоянна. Читателска карта ще се издава само срещу дарение на поне една книга, като за улеснение ще има и списък със заглавия, от които всеки може да избере какво да подари. 



FUTURESEX Party by Dorothy Takev & Boyan

Кога: 30 юли, 20.00 часа
Къде: Арт Клуб

“Futuresex” концепцията е словосъчетание, описващо музикалния вкус и стил на Dorothy Takev и Boyan Angelov (DJ). Колаборацията,която са направили двамата герои е опияняваща и интригуваща.
За тези от вас,които не знаят нищо за “futuresex”... нека ви подскажем.
Това е уникална комбинация от авторската музика на Dorothy Takev и Boyan Angelov, специфичният им вкус, страхотният им подбор и съчетание между познати и току що излязли r’n’b и hip-hop тракове.

Музика на Dorothy е модерна и доста разнообразна, често слагана в българския „ъндърграунд“.
“Make Art Not Euro” е първият й кратък албум (EP), съвместно направен с артисти от Амстердам и София, който вече е достъпен във всички големи онлайн музикални магазини и освен музикален, той е и визуален - в магическата атмосфера на Холандия. Можете да намерите визуалната поредица на DorothyTakevVEVO тук.

Boyan Angelov е вече шест години на музикалната сцена, преминавайки през много различни стилове в електронната музика. Зад гърба си има над 50 издадени трака за големи чуждестранни звукозаписни компании, като Armada, Warner music и други. Неговите песни са получили голяма подкрепа от известни имена като Tiesto, Armin Van Buuren и Paul Van Dyk.

Допирната точка между Boyan и Dorothy е песента от краткия албум „Make Art Not Euro” – “Next to me”, от където се заражда „futuresex звученето".

  

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.