Следва

Защо антиоксинаднтите са толкова важни за забавянето на процеса на стареене?

Красива кожа? Тогава помним тези забрани!

Чували сме вече за безкрайно много неща, които да правим, за да запазим красотата си за по-дълго...

Hair преди 8 години

Чували сме много пъти за безкрайното много неща, които да правим, за да запазим красотата си за дълго. Днес поглеждаме нещата от друг ъгъл и се фокусираме върху всички вредни навици, които съвсем естествено са станали част от природата ни, но всъщност са безкрайно вредни за кожата ни.

Ето го отново списъка със забрани, нищо, че е стар като света:

Твърде много хлор

От изключително значение за нашата кожа е какво правим след като отидем на басейн. Оказва се, че дори след душ, хлорът може да остане по кожата и да реагира негативно в комбинация с почистващи продукти и лосиони. За да премахнем ефективно хлора, е достатъчно да не избягваме сапуна след потапяне в басейн.

Спим с грим

Да заспиваме с грим е ултра неприятна и тотално недопустима грешка. Довежда до бактериални инфекции и запушени пори, респективно идва рискът от акне. А това, което остава по възглавницата дори може да ни разболее. Лесен трик е да държим кърпички за отстраняване на грим до леглото, за да ни напомнят всяка вечер да почистим лицето си.

Твърде много кафе

Кофеинът е основен виновник, когато говорим за суха кожа и увеличаване на бръчки. За това утоляваме жаждата на кожата, като след всяко кафе пием по минимум половин литър вода. Добавяме плодови резенчета като портокал или лимон за разнообразен вкус и "инжекция" витамин С.

Стискаме пъпки

Стискането на пъпките по лицето само ще помогне на мръсотия и бактериите да проникнат по-дълбоко в порите. Резултатът - още повече пъпки.

Пропускаме хранения

Пропускането на някое от основните хранения през деня може да предизвика по-бързото стареене на кожата. Важно е винаги да се стараем да включваме витамини като C (портокали), B3 (фъстъци), E (авокадо и сладки картофи) в храненията, за да изглежда лицето зашеметяващо.

Дълъг, горещ душ

Мислим си, че един горещ душ е нещо страхотно, но всъщност той изсушава епидермиса, което причинява лющене и суха кожа. Когато кожата ни стане червена и започне да сърби под душа, значи вече отдавна е време да излезем.

Използваме твърде много продукти

За да избегнем раздразнения е важно да изпробваме новите продукти върху малък участък от кожата. Избираме си някъде на ръката например, за да не ни изненада неочаквана алергична реакция върху лицето.

Не пием достатъчно вода

Със сигурност сме го чували безброй пъти и все пак ни е трудно да го спазваме. Ежедневната хидратация е важна, защото не само ще ни помогне да се преборим със стареенето, но също така дава на кожата чуден здравословен блясък.

Говоренето по телефона

Дългото говорене по телефон може да доведе до обриви по брадичката и бузата. Важно е да имаме антибактериални кърпички с нас, за да почистваме телефона и кожата, ако усетим реакция.

Не защитаваме лицето си от продуктите за коса

Следващият път, когато използваме лак за коса е важно да покрием лицето си с чиста кърпа, която да защити кожата. Освен това е важно да използваме лента на челото при тренировка, за да предпазим кожата от стилизиращите продукти когато започнем да се потим.

Носим мръсни очила

Точно както лещите, очилата ни също трябва да се почистват редовно, защото бактериите, които се натрупват по тях могат да ни докарат черни точки и малки пъпчици по скулите и носа.

Йо-йо ефектът

Постоянните промени в теглото може да се отразят отрицателно върху кожата. Честото наддаване и загуба на тегло обикновено рефлектира в отпускане на кожата, стрии и бръчки.

Недостатъчно сън

Препоръчителните осем часа сън на нощ, не само ще ни помогнат да изглеждаме свежи на сутринта, но също така ще помогнат на кожата ни да се регенерира.Честото недоспиване може да остави кожата безжизнена и със запушени пори.

Приемаме твърде много натрий

Прекалено голямото количество на натрий в диетата ще извлече влагата от кожата, оставяйки я суха и посърнала. За да се избегне това е важно да намалим количеството сол и да инвестираме в добър хидратиращ крем за лице.

Присвиваме очите си

Като се замислим отдавна не сме ходили на офталмолог, а е задължително поне веднъж в годината да посещаваме очен лекар, не само, за да са здрави очите ни, но и за да избегнем фините линии, които се получават около тях когато често ги присвиваме.

Прекалено често се епилираме

Имаме навика да прибягваме към кола маската при първите показали се косъмчета. Оказва се обаче, че твърде много кола маска може да доведе до суха кожа и зачервявания. Важно е да дадем на кожата си най-малко три седмици, за да се възстанови, особено в чувствителните зони.

Химикалите във водата

Топлината от продължителни душове може да доведе до суха кожа, но до същото може да доведе и просто душа, заради всички пречистващи агенти, използвани за филтриране на обществената вода. Решението е да инвестираме в пречистваща глава за душ, която ще ни помогне да се преборим със сухата кожа, причинена от хлора и други елементи.

Забравяме устните си

Устните са страхотна част от нашето лице, така че е важно режимът ни за красота да включва и тях. Ако устните ни са често сухи и напукани, те ще остареят по-бързо, а не искаме това. За да се справим с проблема, залагаме на червила и балсами за устни, които съдържат вазелин, диметикон, и глицерин, които запазват устните хидратирани.

Мръсни калъфки за възглавници

През нощта кожата ни получава шанс да си почине и да се отърве от мъртвите клетки. Те се трупат с течение на времето върху възглавницата, оставяйки след себе си бактерии и токсини. За да запазим кожата здрава, не трябва да забравяме да сменяме калъфката си най-малко веднъж в седмицата.

Ексфолираме прекалено често

Прекалената ексфолиация може да лиши кожата от необходимите масла, които й дават естествен блясък. Затова, ексфолираме кожата само веднъж седмично, за да е здрава и сияйна.

Мръщим се

Постоянните движения на мускулите на лицето може да доведе до мимически бръчки. Не, не е необходимо да стоим като статуя, а просто да се опитаме да избягваме физономиите, които често правим, като повдигане на веждите например, за да си спестим бръчки.

More Hair