Следва

"Почти нормален" на Уди Алън с грандиозна предпремиера в Зала 1 на НДК

Детска София: Звездите на Детската Евровизия преминаха по червения килим

България посрещна талантите на Детската Евровизия 2015 на официална церемония снощи...

Events преди 8 години

България посрещна талантите на Детската Евровизия 2015 на официална церемония снощи. Делегациите на 17-те страни-участници преминаха по червения килим и бяха приветствани от генералния директор на БНТ Вяра Анкова и изпълнителния директор на Детската Евровизия - Владислав Яковлев. Кметът на София Йорданка Фандъкова също ги поздрави с кратко слово.

БНТ направи зрителите свидетели на вълнуващата среща със звездите на песенния конкурс в пряко предаване от НДК. Водещата на церемонията Йоанна Драгнева съпроводи всички малки певци на червения килим, които отправиха своето послание към децата по света. Заедно с тазгодишните участници, бяха и миналогодишните победители Винченцо Кантиело и Крисия, Хасан и Ибрахим.

Музикалните изпълнения по време на гала-вечерта съчетаваха много символика и богата палитра от емоции - от традиционен български фолклор, през популярни хитове и атрактивни танцови композиции до бийтбокс. Детската формация „Бон-Бон“ изпълни най-известните песни е от изданията на Евровизия. До тях на сцената излезе и Поли Генова, за да изпеят заедно хита „На инат“.

На финала на церемонията Крисия изпя химна на Детска Евровизия 2015 - #Discover, придружена от танцьорите от „Creators“, на фона на истинска огнена феерия, изпълнена от „Divinitas Fire Show“. Церемонията за откриването на едно от най-значимите музикални годишни събития в Европа завърши със зрелищна заря, която огря небето над София.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.