Следва

Bill Owens и неговата Suburbia

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 30 ноември - 6 декември

D2 ще изнесат традиционния си декемврийски концерт, тази година в сърцето на София, клуб „Terminal 1“...

Events преди 8 години

D2 - концерт

Кога: 3 декември, 21:00 часа
Къде: Терминал 1 

D2 ще изнесат традиционния си декемврийски концерт, тази година в сърцето на София, клуб „Terminal 1“. Датата е 3 декември 2015 г. (четвъртък), вратите се отварят в 21.00 часа. Шоуто ще открият Panic Station. Та са най-силната млада група в Пловдив, с натрупан концертен опит и съвсем заслужено 2015-а им донесе и първо място в конкурса на D2 - „Голямо междучасие“.

D2 старателно подреждат сетлиста си за концерта, като енергията на шоуто ще поддържат хитовете от последните им два албума - “6” и “Феникс”. Спазвайки традицията на декемврийските си концерти, те ще представят на живо ексклузивно и най-новите си все още неиздавани песни. Специални музикални гости на сцената ще са Ивайло (Noisy) Цветков, BOBO, LaTiDa и бийтбоксерът Red One.

Вход: Билети в мрежата на Eventim на цена от 12 лева, както и на касите в Пикадили, Германос, Офис 1, На Тъмно, Usit Colours, Технополис, Техномаркет, OMV, Билетен център НДК, Terminal 1.

"Събърбия - преди и сега" - фотографска изложба на Бил Оуенс

Кога: 30 ноември - 10 януари, откриване 30 ноември, 18:30 часа
Къде: VIVACOM Art Hall

Бил Оуенс е шестият гост на платформата "Майстори на фотографията" във Vivacom Art Hall, където днес открива изложбата си "Събърбия - преди и сега". 40-те черно-бели кадъра включват известната му едноименна серия за американската средна класа и проследяват живота в предградията в Щатите от 60-те години до наши дни.

Чети още тук>>

Хосе Карерас - концерт

Кога: 3 декември, 19:00 часа
Къде: НДК, зала 1

Великият испански тенор Хосе Карерас ще каже последно сбогом на родната публика с концерт на 3 декември в София, който ще остане в историята. Българските почитатели на единия от знаменитите “Трима тенори” ще бъдат сред малкото щастливци в света, които ще могат да го видят на живо за последен път, преди изпълнителят да се оттегли от музикалната сцена. Жестът е по желание на самия Маестро, който има специална връзка със страната ни и никога не е криел, че има много истински приятели у нас.

Веднага след края на прощалното турне, част от което ще стане и София, Карерас, който догодина ще навърши 70 години, ще прекрати активната си дейност на сцената, но ще продължи да работи във Фондацията, създадена от самия него за борба с левкемията.

В програмата, с която великият тенор лично ще се сбогува с верните си почитатели, са включени най-популярните изпълнения от неговия репертоар, които през годините го наложиха като един от най-легендарните гласове на оперната сцена и не само.

Вход: билети в мрежата на Eventim на цени от 120 и 180 лева.

Tribute to Legends: Truth Hurts & Рут Колева

Кога: 8 декември, 21:00 часа
Къде: Sofia Live Club

В навечерието на студентския празник, меломаните ще могат да чуят едни от най-великите песни на Дивите в джаз, соул, блус и R‘n‘B музиката – Billie Holiday, Etta James, Nina Simone, Sarah Vaughan, Any Winehouse и много други.

Гранд дамата на вечерта ще бъде американската R‘n‘B изпълнителка Truth Hurts, която ще представи свои авторски парчета и песни от новия си проект Truth Loves Classics – класически соул и джаз пиеси облечени в модерни аранжименти. От българска страна в проекта ще се включи Рут Колева със своя бенд, които обещават да запленят публиката с неповторими изпълнения както на кавъри, така и на свои собствени композиции.

Вход: билети за събитието могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim на цени от 18 лева, както и на място - 20 лева.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?