Следва

Тайните френски изкушения на Chez Fefe

Езикът на любовта: какво е и как си го превеждаме

Езикът на любовта са формата и начинът, по който един човек отдава любовта си на друг.

Health преди 8 години

Езикът на любовта са формата и начинът, по който един човек отдава любовта си на друг...

Любовта има свой собствен език. Ако говориш за любовта си на език, неразбираем за любимия човек, любовта ти ще остане неразбрана. Трябва да съобщиш на другия човек за своята любов на език, който му е близък и ясен. А любовта говори много езици: на някой му е близък езика на думите, на друг на действието, на трети - докосването ...

Ако за един любов е да помагаш, а за друг - да седиш и да гледаш любимия в очите, то тези двама любещи хора, вечер след работа, няма да могат да се разберат един друг. Тя ще стои над тигана в кухнята, ще приготвя вечеря за любимия човек и ще му се гневи, че седи на дивана и не ѝ помага. А в същото време любимият ще тъжи, защото любимата не седи до него, а през цялото време бяга в кухнята...

Основните езици на любовта са:

● Докосвания и целувки - иска ти се да докосваш любимия, да го държиш за ръка, да го целуваш...

● Заедно - ако любимият прекарва времето си с някой друг, но не с мен, това е обидно. И ако той иска да бъде с мен, това е - радост!

● Думи на обич - от любимия ти се иска да чуваш, че си му скъп, че той те обича!

● Грижа - това е всяка ефективна помощ, включително пране, пазаруване и всякакви малки навременни услуги.

● Секс - да, това е удоволствие и потвърждение за близки отношения.

● Послушание - да не спориш, а заради любимия човек да вземеш и да свършиш това, за което те е помолил. Защо? Защото е за любимия човек.

● Внимание - когато се сетиш за своя любим и мислиш за него, ти се иска да му го кажеш. Пишеш SMS-и, просто така му се обаждаш, когато пътуваш купуваш дребни сувенири, подбираш подаръци отрано - това показва, че на въпроса: "Кой е пленил сърцето ти?" имаш точен отговор.

● Подаръци - искаш да подариш на любимия целия свят. И ако не целия свят, то скъп, достоен и изключителен подарък.

● Оживление. Когато си заедно с любимия се оживяваш - значи твоят любим наистина е такъв за теб, т.е. източник на живот.


В любовта не може да изискваш. Списъкът "Езика на любовта" не е повод за размяна на обвинения: "Ти не ми даваш достатъчно!".
Тогава как да използваш правилно знанията си за езика на любовта?
На първо място, този списък е списък с изисквания към себе си. Аз давам ли това на любимия човек? Помисли над своето поведение и ако има нещо, което пропускаш, не го забравяй и по възможност го добави. И го направи навик.
Освен това, този списък е добър повод за топъл разговор. Може да се окаже, че за партньора има нещо, което е по-важно, а друго - по-малко важно и тогава ще се погрижиш не за всичко наведнъж, а именно за това, което е най-актуално за любимия човек.
Да предположим, че за нея подаръците са маловажни, но думите и докосването наистина са й нужни. Така че, прегърни я и й кажи колко много я обичаш. Или за него е важно не просто да прекарвате много време заедно, а секс и послушание. Е, тогава, направи го ...

Забележка! Ако любимият човек иска нещо, това все още не означава, че той има право на това и че ти си длъжен да го направиш. Да предположим, че той иска секс три пъти на ден, а тя - 8 часа да бъдат заедно всеки ден. Може да се окаже, че това са трудно изпълними очаквания. Но ако хората се обичат, все ще могат да се договорят за нещо взаимно приемливо.



За да разбереш какво най-много цени твоят партньор, най-добре е да поговориш с него за това. А дотогава, може (временно) да се придържаш към типичните предпочитанията на мъжете и жените. Например, за мъжете основни езици на любовта са секса, грижата за него и послушанието. За жената - вниманието, любовните думи, подаръците ...

Разговор на такава тема, за езика на любовта, е важен за хора, психично здрави, които са в състояние да се променят. Когато хората са обидени, настроени са негативно или се намират в други неблагоприятни условия, първо трябва да се успокоят, да възстановят психичното си здраве, а не да се обременяват с преживявания.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.