Следва

Българската комедийна драма „11 А” с премиера на 29 януари

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 18 - 24 януари

Галерия „Ракурси" представя изложбата „60х60 The Wandering Mind" („60х60 Бродещият ум")...

Events преди 8 години

„60х60 The Wandering Mind" - изложба

Кога: 19 януари - 6 февруари, откриване 19 януари, 18:00 часа
Къде: Галерия "Ракурси"

Галерия „Ракурси" представя изложбата „60х60 The Wandering Mind" („60х60 Бродещият ум") като партньор в проекта на галерията за графични произведения „Epreuve d'Artiste", Антверпен, Белгия. Проектът представя 60 графични работи на 60 автора, отпечатани на кръгла плоча във формат d12. Галерия „Epreuve d'Artiste" е подбрала работи на водещи съвременни графици от цял свят. От България са поканени художниците Велико Маринчевски, Димо Колибаров и Онник Каранфилян.

„Дискусионния клуб за българско и европейско кино СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ за УЧАЩИ”.

Кога: 18 януари - 29 февруари
Къде: Дом на киното

Големият 20-и София Филм Фест през март 2016 наближава. Подготвяме се за него с „Дискусионния клуб за българско и европейско кино СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ за УЧАЩИ”.

Прожекциите са всеки понеделник от 18 януари до 29 февруари и – както е обичайно – са придружени от срещи с екипите на българските филми и специално подготвени разговори с двамата лектори – директорът на БНФ Антония Ковачева и големият български режисьор проф. Георги Дюлгеров.

Стартът на новата програма ще бъде даден на 18 януари от 18:00 с филма „Рапсодия в бяло” на режисьора и сценарист Теди Москов, който заедно с актрисата Мая Новоселска ще бъдат гости на специалното откриване и ще се срещнат с младежката публика.

„В работата си ще се стремя да реабилитирам комедията, да се смея над неща, които натъжават, и да докажа, че хумор и интелигентност са едно и също нещо. Искам комедията и трагедията да вървят в една крачка. Това ще е филм за борбата със страшния непобедим враг – баналността на живота. Ще се прокрадва Чеховска провинциална безнадеждност, разчупена от резки обрати на Чаплиновски хумор. Един поклон пред нямото кино и Чехов.” - Теди Москов

Вход: свободен

Mystikal - концерт

Кога: 20 януари, 21:45 часа
Къде: Терминал 1

Американският Рапър MYSTIKAL обяви свой концерт в София на 20 Януари в столичния клуб Терминал 1.

Събитието e втора част от поредицата партита High Winter след концерта на Talib Kweli и се организира от клуб Терминал 1 и Symphonics Events.

Българският съпорт ще включва: Bobo & The Gang, OCG, Bora Dokle и Ghetto Productions.

Вход: билети в мрежата на Eventim на цени от 35 и 40 лева.

 

 

Късо кино в ДНК

Кога: 20 януари, 19:30 часа
Къде: ДНК

На 20 януари от 19:30 часа ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс, ще е домакин на четвъртата вечер от проекта "Късо кино в ДНК" - платформа за премиери и представяне на български късометражни филми.

Там ще бъдат представени премиерно късометражни експериментални филми на екип BKKB Films. Филмите са със субтитри на английски език. Bkkb са инициалите на артистите - Биляна Кирилова (Billy Noir) и Борис Кънчев (Bob Psillo). Те работят в областта на киното, видеото, концептуалната фотография и колаж, пърформанс. Имат над 20 късометражни филма, заснети на територията на България и чужбина. Повечето са отличени с различни награди, включително за режисура и най-добър филм, и на чуждестранни фестивали. Били са селекционери на английския фестивал за късометражни филми - Watersprite Film Festival 2015 и част от младежкото жури (като носители на награда за най-добър филм на фестивала - Cinemadamare 2014) за късометражната секция на Venice Film Festival 2014.

Вход:
 билети на касите на Билетен център-НДК и на място половин час преди началото на събитието, цена - 6 лева. 

Лура - концерт

Кога: 23 януари, 21:00 часа
Къде: Sofia Live Club

Музиката на легендарната Cesaria Evora ще оживее с гласа на португалската звезда Лура, която пристига за първи път у нас. Тя е определяна като новото превъплъщение на безсмъртната Cesaria и в това ще се убедим на концерта й тази събота в Sofia Live Club.

Изпълнителката е родена в Лисабон, но корените й, на които остава вярна, са от малката островна държава Кабо Верде. Започва да се изявява като певица още на 17 г. , когато колега я кани да пее дует в негов албум. Успехът на албума я насърчава да продължи, а и започват да валят покани от артисти като Бонга, Тито Парис, Пауло Флорес, Паулиньо Виейра. През 2007 г. тя участва и във филма на знаменития Карлос Саура Фадо, където изпя песента си Morna.

Вход: билети в ticketpro.bg и билетния център на НДК, цена - 50 лева.

More from View Sofia

COCA-COLA CHILL & GRILL завладя София под мотото #ДаСеХранимЗаедно

All About Life преди 7 години

Като част от грандиозното грил събитие, стотици семейства се насладиха на едно незабравимо изживяване на масата на Coca-Cola високо в небето, приготвена лично от финалистите в MasterChef Симеон, Елена и Аврам...

Колаборация на РИМ София и Кауфланд дава нов живот на старите Хали

All About Life преди 1 година

Вибрациите на един град се усещат в неговия дух, в звуците, миризмите, в хората, гледките, в историческите сгради…И ако хората, звуците и миризмите се менят, сградите, които носят духа и разказват за миналото, са вечни. И могат да стават все по – добри и по – красиви. Именно това е мисията, която си поставят от Kaufland България, започвайки един много амбициозен проект

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 6 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?