Следва

Един делничен ден, прекаран у дома

Как го прави тя: супермоделът Наталия Водянова

Надникнахме през шпионката в най-съкровеното кътче на топ модела Наталия Водянова, за да разберем на какво се дължи прекрасната й външност...

Celebrity beauty преди 8 години

Руският супермодел, актриса и филантроп, Наталия Михайловна Водянова, която наричат още Руската пепеляшка заради факта, че от крайна бедност тя постига световен успех и се превръща в едно от най-желаните рекламни лица в модния бизнес, разкри тайните си за красота пред NY Times и разказа как се грижи за кожата си, за косата си и за тялото си.

Ако е необходимо само това, за да изглеждаме като нея, готови сме да го направим и ние.

Грижа за лицето

„Най-важното при него е почистването и овлажняването. Някои почистващи средства действат много грубо на кожата, затова аз отдавам предпочитанията си към медицинската козметика, като например La Roche-Posay. Също така използвам кремовете на Guerlain, на които съм посланик - дневният - Super Aqua day - и нощният - Super Aqua night. Тези кремове не са бестселърите на марката, но на мен ми пасват идеално: след нанасянето им, кожата ми става гладка и веднага мога да започна да се гримирам.

Имам изключително чувствителни очи и затова за тях използвам SVR Topialys, както ме посъветва моят дерматолог. Този продукт отлично успокоява раздразнената кожа на клепачите.

Също така съм върла поклонница на маската Black Tea Firming Overnight Mask на Fresh. Най-скучното при маските е, че не трябва нищо да правиш, докато съставът им не започне да действа на кожата. А аз нямам време за подобна „почивка“. Така че нощната маска е моето спасение. Нанасям я на лицето си, лягам да спя и толкова – няма повече за какво да мисля.”

Гримът

„През деня често използвам единствено молив за очи. Понякога вместо спирала нанасям очна линия на Charlotte Tilbury, която леко разнасям, за да се получи опушен ефект. Освен това много ми харесва гелът за вежди на Eyeko, който им придава малко блясък. Имам светли очи и ми се струва, че леко потъмнените вежди прекрасно ги подчертават.

В козметичната ми чантичка винаги намира място овлажняващият балсам за устни на Fresh с оттенък Sugar Petal. Тази марка наистина имат уникални балсами.

Между другото, работейки като модел, установих, че лек блясък в края на очите прави гримът празничен. Можеш да използваш за тази цел балсама си за устни, но аз съветвам да избереш молива Charlotte Tilbury, който се нарича Champagne Diamonds. Той много подхожда на синеоките момичета.”

Косата
„Имам хубава и гъста коса. Но, работейки като модел, постоянно я излагам на агресивни влияния – на сешоара и на стилизиращите продукти. Затова се старая да овлажнявам и подхранвам косата си колкото се може по-често. Всекидневно използвам козметиката на френската марка Leonor Greyl. Стилистът ми за коса Одил Гилбърт ме посъветва да се доверя и на крема за крайчетата на косата на тази марка. Същият бранд дори имат малка клиника в Париж и тя е една от моите слабости... Отскачам до там на всеки две седмици и отделям по два часа за масаж на главата, за масла и маски. След като посетя това вълшебно място, се чувствам все едно съм била поне една седмица на почивка.

Не се отказвам и от продуктите на Christophe Robin. Колористът Кристоф Робин е отговорен за цвета на косата ми, който е малко по-светъл от естествения ми.

Когато ми е необходимо да повдигна на йота настроението си, моля в салона да подрежат малко краищата ми. Между другото, съм очарована от розовата вода Christophe Robin, която създава обем. Също ми харесва и почистващото мляко за коса с боровинка.

А малката ми красива тайна е, че постоянно сменям шампоаните.”

Диета и фитнес
„Преди време ме притесни фактът, че занимавайки се с йога и пилатес, бързо заяквам в ръцете и в краката. Тренировките са супер, но ефектът не мога да го понасям. Харесва ми да изглеждам женствено. Искам да имам нежни форми, да не съм прекалено слаба, да съм стегната, но не с мускулести ръце. Една сутрин се събудих и разбрах, че са ми необходими танци.

Занимавам се с танци, защото ръцете там са по-скоро „аксесоар“. Не ги натоварваш, не ги разтягаш, а в същото време ги движиш постоянно.

Открих невероятно, тихо студио и започнах да взимам частни уроци. Танцувам джазови и съвременни танци веднъж в седмицата. Те са нещо страхотно, защото с тяхна помощ започваш да се опознаваш все повече като жена.
Що се отнася до диетите, аз имам правило: следвам диетата според кръвната ми група. Знам, че много хора не вярват в тази система, но аз още от дете имам проблеми със стомаха: в детството ме мъчеше язва, а когато станах на 20, се появиха и по-сериозни неща. Тогава реших да опитам този режим на хранене и само след две седмици се почувствах много по-добре.

В това отношение съм късметлийка, защото съм четвърта група и не ми се налага да се ограничавам много. Мога да ям месо, богати на въглехидрати храни, риба. Но има няколко правила, например мога да консумирам всички червени меса, освен агнешко. Същото важи и за зеленчуците – много неща са ми забранени, но пък останалите са ми позволени. Вече 10-та година спазвам тази диета.”
 

 

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 3 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя