Следва

“НЕ!” на насилието и агресията сред деца. С бакшиши!

Как бохемите поддържат добра фигура?

Американски диетолози провели специално проучване и определили диетите, които са много популярни сред бохемите. Водещи в списъка се оказали два метода за отслабване, които тук ще коментираме...

Health преди 8 години

Американски диетолози провели специално проучване и определили диетите, които са много популярни сред бохемите. Водещи в списъка се оказали два метода за отслабване, които тук ще коментираме.

1. Не употребяват въглехидрати.

Същност на метода: акцентът пада върху продуктите с високо съдържание на протеини (месо, сирене) и на изключване от менюто на въглехидрати (т.е., плодове, зеленчуци, картофи и тестени изделия). Употребата на въглехидрати е намалена до 40 грама на ден (около един банан, при това много малък). Организмът изгаря най-активно именно въглехидрати, и е съвсем логично, че поставен в условията на такъв недостиг, той със същата активност ще започне да гори собствените си мазнини.

Плюсове: обемът на разрешените храни не е ограничен. Т.е. можете без всякакви угризения на съвестта, в течение на деня, да излапате няколко пилета, след това да организирате вечеря с морски дарове и в 3 часа сутринта да проверите дали не е останало парче сирене.

Минуси: според специалистите, диетата е опасна, защото продължителната злоупотреба с храни с високо съдържание на мазнини и протеини води до развитието на сърдечно-съдови заболявания и нанася мощен удар на бъбреците. В допълнение, като страничен ефект, може да се появи лош дъх в устата.

2. Не смесват белтъчини с въглехидрати.

Същност на метода: основният принцип е да се избягва смесването на въглехидрати (хляб, картофи) и белтъчини (месо, риба, яйца). Що се отнася до прословутите плодове и зеленчуци, за разлика от предишния метод, тяхната употреба трябва да се увеличи.

Плюсове: в този случай отново, количеството на храната не се ограничава по никакъв начин, тъй като поради еднородността на продуктите, възможността да се наберат много калории не е голяма.
Интересното е, че сред привържениците на този метод често се срещат дълголетници, които се чувстват прекрасно на 90 и повече години.

Минуси: заради толкова строг режим на хранене, напълно се изключват общоприетите ястия, които влизат в менюто на кафенета и ресторанти. Също така не се има предвид факта, че хората са "всеядни същества" и тяхната храносмилателна система е настроена да преработва протеини и въглехидрати едновременно, а не последователно.

Според американските диетолози, няма нищо по-ефективно от това, просто да ограничим употребата на мазни, сладки и тестени храни - дали ни харесва или не, но мазнините съдържат много повече калории, отколкото въглехидратите и протеините, взети заедно. И ако съчетаем този "оригинален" съвет на лекарите с редовни физически упражнения, то резултатът ще бъде зашеметяващ.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.