Следва

Суперсекси като Дженифър Лорънс - ПОСТИЖИМО! Режим, диета и съвети за съвършено тяло... и дух

Андре Токев и жестоките му нови сандвичи, защото обичаме добра храна!

За да запази конкурентното си предимство на пазара, ръководството на OMV България поставя на фокус храната.

Food преди 8 години

За да запази конкурентното си предимство на пазара, ръководството на OMV България поставя на фокус храната. И то във вид, който да се услади на всичките ни сетива, под формата на сандвичи, но не какви да е, а с конкретни идеи за приготвянето им от чаровния зеленоок шеф Андре Токев, стриктно жури с желязна немска дисциплина в риалити формата Мастършеф.

Роденият в Лайпциг майстор-готвач е единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа. Той е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d’Or и носител на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree. Андре специално е поканен от местната управа на международната нефтена и газова компания да сподели идеите си за това, какви да бъдат свежите изкушения, облечени в хлебче.

Всички сме странствали по българските друмища и знаем от години, че в бензиностанциите от веригата, освен да заредим гориво, измием колата и напомпаме гумите, можем да пийнем и хапнем на място или да вземем за из път какви ли не напитки и храни, да се освежим, да си набавим ново четиво и музика или просто да си починем от дългото пътуване, докато децата ни се разведрят и поиграят на обособените и обезопасени за целта шарени площадки. Почти като истински, малък, извънградски мол!

На базата на дълги и всеобхватни проучвания екипи, водени от г-н Петър Величков, управител на OMV за България, и г-жа Елка Станкова, мениджър на негоривния бизнес на веригата бензиностанции за страната, са достигнали до констатациите, че българинът, поради ред причини, масово предпочита стоките, услугите и обслужването точно на тези пътни оазиси пред други конкурентни. И за да развива възходящата си градация и да продължава да печели доверието и вкуса на все повече клиенти, ръководството на бензиностанциите залага на апетитната, прясно приготвена, здравословна и качествена храна. Вече във всеки един от обектите на OMV-веригата ще можете да намерите 5-те нови и разнообразни попълнения сред току-що направените свежи сандвичи. А самият майстор-готвач бе любезен домакин на гурме кулинарното ревю на хлебчетата в изисканата обстановка на едноименния си ресторант „Андре”. Дами и Господа, представяме ви:

Вегетариански сандвич с хляб от елда (Рустик багета от елда, кьопоолу, нахут, саламурно сирене, маслинова паста, магданоз, печени сусамени семена);

Италиански сандвич (Чабата, зехтин Екстра Върджин, Мортадела Пистачо, салам, Моцарела, песто, балсамик сироп, рукола, мариновани чушки);

Баварски сандвич (Леберкез, немско кисело зеле, чипс лук, Кайзер земел, мариновани чушки, зърнеста горчица, майонеза);

Франкфуртер сандвич (Хот-дог хлебче, майонеза, кетчуп, кисели краставички, чипс лук, франкфуртер);

Сладък сандвич (Белгийска вафла, Нутела, пудра захар).

„Приех предложението на OMV България да подготвя новото меню със сандвичи без да се замислям, тъй като за мен тази верига бензиностанции са символ на качество, но преди това самият аз смело мога да кажа, че обожавам сандвичи. Както и децата ми, разбира се! През последните 15 години като клиент на компанията, когато пътувам, а това често се случва, аз винаги си правя план кога и на коя от бензиностанциите из Европа ще спра и какво точно ще си купя. За мен работата е усмивка, забавление и удоволствие и винаги съм се поддавал на изкушението да пробвам нови рецепти. Така че помислих кои са моите любими сандвичи и според хранителните предпочитания в България съобразих съставките и проведох обучения на персонала за приготвянето им. Заставам с лицето си зад тази кампания и вярвам, че сандвичите в обектите на OMV ще са винаги пресни съгласно оригиналните рецепти, достигайки качеството, на което изключително много държа и изисквам както от себе си, така и от новия ми VIVA отбор“, каза по повод сътрудничеството си с веригата Андре Токев.

Ние пък го попитахме:

V.S. Шеф Андре, мислите ли, че има типичен женски сандвич?
А.
Убеден съм, че всеки човек – и жената, и мъжът, трябва да се храни разнообразно, затова не смятам, че има „женски” сандвич. Ако живеем разнообразно и интересно, ще се храним разнообразно и интересно. Както и обратното – ако сме се фиксирали и вглъбили само върху няколко определени неща, тогава ще ние по-трудно и скучно.

V.S. А има ли например сутрешни, обедни или вечерни сандвичи?
А.
Бих казал, че изборът е индивидуален. Ако предната вечер сте били с приятели на тежка вечеря и сте попрекалили с хубавото хапване и пийване, на другия ден е логично да потърсите за закуска нещо по-леко, като вегетарианския сандвич, например. Но ако сте се прибрали вечерта късно и изтощени от работа, на идната сутрин ще имате нужда от стабилна закуска.

V.S. Защо предпочетохте да живеете в България, а не в Германия?
А.
Защото България е невероятна и красива страна, в която има огромен потенциал и смятам, че мога и имам какво да й дам по отношение на готвенето. Липсва ми отборното мислене, с което съм израснал в Германия, и смятам, че с това мога да бъда полезен на хората, с които работя. Всъщност, общото позитивно мислене към по-добро е онова, което ще помогне на страната да върви напред и да се развива. Българинът трябва да се научи да балансира приятното с неприятното, да вижда положителното във всеки един аспект от живота и да мисли какво може да постигне, а не само да се оплаква. И смятам, че трябва да изреже от речника си изречението „За толкова пари толкова ще работя!”. Ако искаш корабът да се движи напред в бурята, не може да се отпуснеш и да се удавиш, нали?! Аз самият също съм изпадал в затруднения и съм разчитал дори на помощта на родителите си, затова отдавна съм си дал сметка, че не стоенето вкъщи ще ми помогне, а всяка една крачка напред. И съм си поставял цели - да се уча, да променям нещо в себе си и да се развивам, въпреки трудностите. Видоизменил съм много неща в професията си, но това не само ме удовлетворява, но и ми дава сили и желание да се боря тук. Аз не се предавам!

More Food