Следва

3+3 въпроса към едно градско момиче: Олександра

Какво издава закуската ти за теб. Хрумвало ли ти е да се заслушаш в това, което тя казва?

Всеки един детайл от ежедневието ни разкрива хиляди неща за нас и ритъма ни на живот...

Food преди 8 години

Всеки един детайл от ежедневието ни разкрива хиляди неща за нас и ритъма ни на живот.

Днес, ей така, защото не сме го правили досега, се спираме на храната, и по-точно на закуската, която е най-показателният фактор за това как се грижим за себе си и как протича целият ни ден след нея. Защото, както всеки знае, закуската е най-важното хранене за деня. Чуваме какво ни казва!

„Аз съм био“

Прясно изцеденият зелен сок е едно от най-полезните неща, с които можем да стартираме зареждащо деня си. Известно ни е, че в зелените сокове са любимите блага на тялото ни, сйответно сме категорично „био“ и се грижим организмът ни да получава нужните витамини.

Или пък… имаме гузна съвест от прегрешенията през уикенда, като онази огромна пица и всичките коктейли, които изпихме. Ами сега? От понеделник сме на зелен сок и много плодове!

Млечно, сладко, вкусно!

Йогурт, йогурт и нищо друго! Ако си от хората, които обожават да хапват именно млечното удоволствие, това говори за теб само едно – ти си динамична личност, която предпочита да се храни балансирано, намирайки златната среда между здравословното и вкусното. Йогуртът е сладък, а сладките изкушения не са за всеки ден. Но трябва да знаеш, че всичко си има лимит и дори с тази чудесна закуска не трябва да се прекалява. Замествай йогурта от време на време с овесена каша… особено когато твърде много започваш да мислиш за огромен тарт от бисквитено тесто!

Йога маниак

Ако са ти познати чия семената, питаята (по-известна като драконов плод) и кашите от акай, то ти със сигурност не само се храниш здравословно, но и спортуваш. Изброените продукти са номер едно в менюто на йога-експерта Кайла Итсинес. А ти последва ли я в Instagram?

Смути за най-свежите

Смутито е най-бързият и лесен начин да изпиеш нещо вкусно сутрин, което хем да е супер здравословно и даващо енергия, хем да бъде същинска наслада за небцето. Това е напитката на ранобудните, които обичат да обират всички плодове от щандовете и сутрин избират вкуса на своя еликсир за добър старт на деня.

Виж тук 10 уникални рецепти за смутита, и като казваме уникални, точно това имаме предвид! 

Колежанчето

Все закъсняваш, а гладът те застига още с отварянето на очите сутрин. Нямаш време за губене, а пък ти се хапва нещо калорично и сочно. Само една дума: Пица! Студена или топла, взета набързо от първата пицария, или пък посягаш към тази от вчера – за теб няма значение. Синдромът на „колежанчето“ не напуска някои хора дълго-дълго след дипломирането и те продължават да закусват от веригите за бързо хранене – дали от липса на време, дали от любов към джънк-а, а може би и заради двете...

Нюйоркчанин

Като стана дума за липса на време и бързи обороти...  Да бъдеш определен като „нюйоркчанин“, означава, че ти си човек, на когото са му нужни повече от 24 часа, за да смогне с всичко в ежедневието си. Време, време и мнооого кофеин! Този тип хора не обичат закуската. Най-важното за тях е да се обзаведат с най-силното кафе и да отлетят по задачи.

 

Дечкото

Нескуик, корнфлейкс – ако са цветни и с формички – още по-добре! Всеки има по нещо детско, с което никога няма да се раздели, но този тип дечковци нямат търпение да дойде време за закуска, за да излапат колкото си искат бонбони маршмелоу или шоколад, радвайки се, че вече няма кой да им се скара, че прекаляват.

„Похапвам от скука“

Стигнахме и до безхаберните. Вярваш или не, похапването „помежду другото“ може да стане навик също както цигарите. Онзи недокоснат донът в офиса изведнъж се озовава на бюрото ти, някой има рожден ден и ти като с вълшебна пръчка обикваш бонбоните - пияни вишни и поглъщаш половината кутия? Да, определено попадаш в категорията „безхаберник“. Трябва да се наслаждаваш на храната, а не да запълваш времето си с нея.

Царската закуска

Казват, че обилната закуска е за царете, защото е лукс. Тези, които се глезят като царски особи, обичат силната и вкусна закуска – яйца с бекон, фреш, нещо сладко за десерт – всичко! Ако закуската ти се услажда така, не е нещо лошо – сутрин е времето, в което можеш да поемаш най-много калории, а и сутрешното хранене забързва метаболизма. Ако обаче продължаваш с „царските вкусотии“ през целия ден… Е, тогава последствията може да не са толкова благоприятни.

Да е бързо, но и да е много

Тази закуска е за поредните бързащи хора, които обаче държат на нея твърде много, за да я пропуснат. Ако припознаваш себе си в човека с „царската закуска“, но с малко ъпгрейд – именно това е твоето меню. Сандвич с яйце и бекон – нещо, което можеш да намериш на много места, без да го приготвяш вкъщи, ограбвайки от времето си.

Икономичната закуска

Тази закуска е за тези, които смятат, че сутрешното хапване не трябва да струва повече от билетчето за метро. Нещо за гризкане от магазина? Това е перфектната закуска за икономичните – солети, геврек, вафла… Изборът е голям и "спасение" дебне отвсякъде.

Всяка храна, придружена от кафе, е закуска

Бургер или сандвич с риба тон? Бурито, може би паста? На кого му пука, само направете и едно кафе с яденето - това е закуска, все пак.

Позна ли се в горните закуска-типажи? Ако е така, то ти си от тези свободни хора, които могат да си позволят да хапват каквото пожелаят и обичат храната. Без значение точно какво си избрал да съдържа първата порция за деня.

Приятен апетит!

More Food