Следва

ЛИДЛ България с най-много награди от международен конкурс за най-добри събития от 2015 година

От Индия с любов! Готвим скариди с къри

От Индия с любов! Готвим скариди с къри

Food преди 8 години

Каквото и да говорим, скаридите са си деликатес. При това от най-висш левъл, особено ако са приготвени по тази рецепта, която предстои да научиш. Ох, пак огладняхме!

Нужни са ти:
450 гр домати
900 гр обелени скариди
6 – 8 люти чушки
1 голяма глава лук
1 ч.ч кокосово мляко
20 преси къри листс (по твоя преценка)
5 скилидки чесън
1 с.л. прясно настърган и обелен джинджифил
2 с.л. растително олио
1 ч.л. смлян кориандър
½ ч.л. смлян кимион
¼ ч.л. смляна куркума

Запретни ръкави и:
Нарежи чушките по дължина и за 1-2 минутки ги запържи със ситно нарязания чесън, листа къри и джинджифил. Намали температурата, добави всички подправки, плюс сол и черен пипер на вкус, и остави да къкри. От време на време хвърляй по едно око на семената горчица – трябва да започнат да пукат. След това добави лука, нарязаните домати и кокосовото мляко и бъркай, докато лукът омекне. Дойде ред да сложиш и скаридите, които за около 3-4 минути ще са готови.

Ммммм, вкусно!!!

 

More from View Sofia

Taste Sofia: Electro Camel

Food преди 4 месеца

Taste Sofia - една поредица за фини бохемски удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и живее като част от света. С неговото безкрайно разнообразие, фантастични възможности и усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ...  

More Food