Следва

Б като Библия, Б като Блог: Black and the City

Дневниците на Малката черна престилка

Заинтригувахме ли ви с нашето заглавие? И има защо!...

Food преди 7 години

Заинтригувахме ли ви с нашето заглавие? И има защо! Всичко малко и черно е секси. Малка черна рокля - о, класика на стила forever! Малко черен грим - красота и съблазън!

А знаете ли, че съвсем наскоро попаднахме на друго малко, черно и интересно нещо: Малката черна престилка. Щом се приберем вкъщи, точно тя е, която връзваме с удоволствие около тънките си кръстчета и се впускаме с наслада в приготвянето на малки и големи кулинарни изкушения. 

Много срещи, много ангажименти, много напрежение в дните ни, но ето, че идва и моментът да поглезим сетива, души и коремчета в кухнята. Добра рецепта, верен помощник, маскиран като качествен продукт, евентуално консултант в магията на готвенето...

Решено е, каним се и се вдъхновяваме точно от такъв човек: Елена Петлерийска, жесток кулинар, лице на марката Olympus и посланик на кампанията „Малка черна престилка“.

Познаваме я като финалист в първото издание на Master Chef България. Елена е олицетворение на всичко, което се стремим да бъдем – успешна, активна и позитивна жена, на която нещата й се получават някак си като на детска игра – тя съвместява успешно работата в хотела на родителите си в с. Огняново и професионалните ангажименти в София.

Елена е част от професионално жури, което включва още изтъкнати лица от бранша като Стоян Георгиев, основател на Goodlife.bg и Пламен Иванов, бранд мениджър на Olympus България. Тримата избраха победителите в кулинарния конкурс на Olympus “Малката черна престилка“, който се проведе през март тази година.

Надпреварата, за тези от вас, които не са чули за нея, се проведе измежду кулинарни блогъри, които трябваше да изпратят рецепта на основата на извара и цедено мляко, с идеята да покажат как тези два продукта могат да се използват по безброй много начини. Най-добрите рецепти са приготвени от Елена и заснети в мини кулинарен сериал „Малката черна престилка“, който стартира онлайн този май. Нямаме търпение да го гледаме, защото когато вдъхновенията валят като дъжд, ни е най-хубаво!

И така, поглеждаме си графика – седмицата се очертава да е наситена откъм работа, срещи, приятели, забавления, събития, деца, кучета, къщи... Та, когато се приберем в уюта на дома си, нашето тихо пристанище е кухнята, верен партньор за сътворяване на кулинарни чудеса. Olympus е добър избор, когато сме в настроение за магия, затова зареждаме хладилника с онова тяхно сирене, което е толкова вкусно и направо се топи. 

И с кашкавала, и с млякото...

И гледаме какво да сготвим, и готвим, без да гледаме. Просто понякога нещата са лесни и чудесни, като магия. 

More Food